Miercuri,
08.12.2021
Ceata
Acum
0°C

Aproximativ 220 de pacienți externați din spitalele sibiene în două zile

Aproximativ 220 de pacienți externați din spitalele sibiene în două zile

Peste 200 de pacienți au fost externați zilele acestea din spitalele sibiene în urma unui ordin dat de autorități, în contextul măsurilor luate pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. Măsura presupune externarea tuturor pacienților care nu prezintă o urgență si rămâne în vigoare timp de 14 zile. Astfel, toate spitalele din Sibiu au externat pacienți, lăsând în acest fel mai multe paturi libere.

Luni, 23 martie, a fost anunțată, de către reprezentanții Grupului de Informare strategică, emiterea unui ordin al comandantului acțiunii, avizat de ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, prin care, începând cu 24 martie, pentru o perioadă de 14 zile, s-au suspendat internările pentru intervențiile chirurgicale și alte tratamente și investigații medicale spitalicești, care nu au reprezentat o urgență și care au putut fi reprogramate. În acest context, aproximativ 220 de pacienți au fost externați din spitalele sibiene.

La Spitalul Clinic Județean Sibiu au fost externați în zilele de 23 și 24 martie, aproximativ 128 de pacienți care nu reprezentau urgențe. „În acest moment avem aproximativ 70 % dintre paturile spitalului libere, în condițiile în care unitatea are peste 1.000 de paturi. Au rămas pacienți internați la maternitate și la dializă, acolo unde secțiile funcționează ca și până acum”, spune Decebal Todăriță, purtător de cuvânt la spitalului.

Externări s-au făcut și la Spitalul TBC din Sibiu. „După instituirea stării de urgență la nivel național s-au externat progresiv pacienții care nu au mai necesitat îngrijiri medicale în spital. Astfel, dacă media zilnică a internărilor era în această perioadă de aproximativ 130 - 140 de pacienți, în prezent numărul pacienților a fost redus la mai puțin de 55 - 49 de pacienți în secțiile de adulți și alți 5 la copii. 40 de cazuri sunt bolnavi de tuberculoză", a declarat dr. Ioan Drăghila, director medical al Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu Astfel, în spital au rămas libere 115 paturi libere, după ce aproximativ 70 de pacienți.

La Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Augustin” în zilele de 24 și 25 martie au fost externați 14 pacienți. Reprezentanții spitalului spun că în momentul de față sunt aproximativ 200 de paturi libere.

La Spitalul General C.F. din Sibiu, au fost externați ieri, 24 martie 8 pacienți. Potrivit reprezentanților unității medicale, în acest moment în spital sunt libere 37 de paturi la Secția Medicină Internă, 14 paturi la Compartimentul Chirurgie Generală și Chirurgie Vasculară și trei paturi la ATI.

Ordinului i s-a supus și Spitalul European Polisano. Astfel, potrivit medicului Dr. Paul-Jürgen Porr, directorul medical al spitalului, timp de 14 zile aici se vor trata și interna numai urgențele, dar și pacienții internați, vor părăsi spitalul în 48 de ore. Același lucru se întâmplă și la ambulatoriu. Se vor lua doar urgențele. Medicul spune că, în aceste momente, tot spitalul este la dispoziție.

Vă reamintim că cei din conducerile spitalelor pot decide reorganizarea programului și a permanenței personalului, prin introducerea activității medicale în regim de ture și gărzi, fără afectarea salarizării personalului.

Foto arhivă

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus