Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
14°C

Coronavirus Sibiu: aproape 3000 de persoane sunt izolate la domiciliu, 134 sunt în carantină

Coronavirus Sibiu: aproape 3000 de persoane sunt izolate la domiciliu, 134 sunt în carantină

Cea mai recentă informare transmisă de Prefectura Sibiu arată că numărul persoanelor carantinate în județul nostru a scăzut din nou. Alte opt persoane au ieșit astăzi din carantină, însă alte 134 rămân. Totodată, 2877 persoane sunt în izolare.

 În ultimele 24 de ore, 151 de polițiști din cadrul I.P.J. Sibiu, sprijiniți de aproximativ 110 jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu și al Grupării de Jandarmi Mobile Brașov, au desfășurat 333 de misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

Astfel, s-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 307 de persoane și 4 societăți comerciale au fost supuse controalelor pentru a se asigura suspendarea activității. Ca urmare a verificărilor efectuate, 5 persoane au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare totală de 24.000 de lei din cauza nerespectarea măsurii izolării.

Jandarmii sibieni alături de jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Brașov execută misiuni de ordine publică în proximitatea zonei de carantină și în zonele unde se află persoane izolate la domiciliu. De asemenea, jandarmii se află în misiuni de ordine publică pe raza municipiului Sibiu, dar și în misiunea de pază și protecție a obiectivelor din competență.

În cadrul Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției sunt operaționalizate două numere de telefon: 0269-211254 și 0269-216103 și o adresă de mail ([email protected]), la care cetățenii județului Sibiu pot obține informații referitoare la modul de comportare în vederea prevenirii răspândirii virusului, iar de la nivelul centrului, se ține permanent legătura cu persoanele pentru care s-a dispus carantina sau izolarea la domiciliu.

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 26 apeluri pe cele două numere de telefon puse la dispoziția cetățenilor. Reamintim tuturor faptul că numărul unic 112 este destinat exclusiv apelurilor de urgență.

Foto: DSU

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus