Vineri,
09.12.2022
Parțial Noros
Acum
6°C

Șeful IȘJ către profesori: Vă rog nu chinuiți copiii ca să poată toată lumea să bifeze că a lucrat online

Șeful IȘJ către profesori: Vă rog nu chinuiți copiii ca să poată toată lumea să bifeze că a lucrat online

Cursurile online nu sunt o continuare a cursurilor din timpul anului școlar, atrag atenția reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean. Totodată, aceștia atrag atenția profesorilor că exagerează cu volumul de teme dat și cu faptul că îndeamnă elevii să-și învețe lecțiile singuri. Alexandru Dumbravă, inspectorul școlar general scrie pe pagina sa de facebook că nu este normal să se ajungă la 1.000 de pagini listate pentru temele primite și face un apel la directorii de școli să tempereze profesorii în volumul de teme dat. 

În ultimul timp s-au iscat nenumărate confuzii cu privire la cursurile online, iar numeroși părinți se declară debusolați și depășiți fie de volumul de lucru primit de elevi, de testele date online ori de notele puse copiilor în același sistem. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Sibiu reacționează și țin să le reamintească profesorilor și părinților că lecțiile făcute online nu sunt o continuare a cursurilor din timpul școlii ci o menținere a legăturii dintre elevi și școală, elevi și profesori. „Toată materia din această perioadă se va relua și se va recupera în momentul în care școala va reîncepe. Țin să precizez că nu se poate preda online, nu se dau teste și, cel mai important, elevii nu se notează. Legea educației nu prevede acest sistem online. Nimic din ceea ce se face prin intermediul internetului nu este obligatoriu. Sunt doar recomandări pentru a menține elevii conectați. Țin să reamintesc că sunt mulți elevi și profesori care nu au acces la internet sau nu au tehnologia necesară pentru cursuri online”, spune inspectorul școlar prof Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al ISJ.

Dumbrava premiere elevi CJ (9)

Prof. Alexandru Dumbravă, inspectorul școlar general atrage atenția profesorilor că exagerează în volumul te teme trimis. Acesta a scris un mesaj pe pagina sa de facebook, adresat directorilor de unități școlare în care precizează, printre altele, că săptămâna Școala Altfel, trebuie să rămână săptămâna Școala Altfel, având în vedere că multe dintre școlile din județ aveau programată această activitate, la finalul lunii martie.

„Dragi colegi, va rog să îi anunțați pe colegii profesori să nu exagereze. Trebuie ținut cont că nu există în fiecare casă câte un computer pentru fiecare elev, o imprimantă cu toner nesfârșit și hârtie cât cuprinde. Iar acum, nici nu se vor mai putea procura. Personal vă spun că la noi în casă ne apropiem de 1.000 de pagini listate. Nu este normal! Vă rog să vă asigurați că perioada „Școala Altfel” programată, rămâne Școala Altfel, nu se trimit lecții sau teme. Și să nu îi ținem pe elevi și părinți doar conectați la calculatoare și telefoane, mai important cred că este să folosim perioada aceasta și pentru a comunica mai mult în familii, pentru joacă, atât cât se poate, pentru o resetare a felului în care trăim și simțim. Poate că acum este mult mai mult timpul lecțiilor despre omenie, descoperire de sine, automodelare și mai puțin despre istorie, chimie și altele. Despre cum sa învățăm și despre ce, și nu despre cât de mult. Nu toceala la greu, ci mai degrabă clădire de caractere, părerea mea. Vă rog, nu îi omorâți ca să poată toată lumea să bifeze că a lucrat online. Est modus in rebus (este o măsură în toate)”, a scris Alexandru Dumbravă pe pagina sa de facebook.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

8 comentarii

profu

Acum 2 ani

Foarte bine! Am vazut niste profesoare cu „nșpe” activitati online. Probabil voiau saă arate cât muncesc ele de mult. Ma întreb cât au înțeles elevii din toate acestea. Excesele acestea sunt aiurea, atât timp cât s-a precizat de mai bine de o saptămână că toată materia va fi reluată.
Raspunde

Teo

Acum 2 ani

Aceste cursuri constituie doar un pretext pentru profesori sa si ia salariile intregi.Ar trebui ca toti bugetarii care oricum stau acasa in aceasta perioada ,sa intre in somaj tehnic,luandu-se in paralel masuri pentru reducerea substantiala a intregului aparat de bugetar, platit cu salarii nesimtit de mari in multe domenii.
Raspunde

UnDacLiber

Acum 2 ani

"aparat de bugetar" "platit cu salarii...", mai, Teo, tu esti autodidact, nu-i asa?!
Raspunde

profa

Acum 2 ani

Felicitari, dle inspector general! O sa ne facem o strategie pe care s-o aplicam atunci cand se vor relua cursurile. Asta legat de activiatea la clasa si de elevi. Dar despre miscarea personalului didactic ce ne puteti spune?
Raspunde

UnDacLiber

Acum 2 ani

Alta intrebare?!
Raspunde

un profesor

Acum 2 ani

Ca de obicei continuam sa ne comportam la fel ca in intrecerea socialista , cine face cel mai mult. Vreau sa va reamintesc ca nu este prima data cand scoala este intrerupta o luna sau mai mult.S a stat in greva si nu s au facut cursuri online , s a prelungit vacanta de iarna cu una doua saptamani din cauza vremii nefavorabile si nu s au facut cursuri online. S a incheiat anul scolar si copiii au trecut cu bine examenele.Acum toata lumea este agitata pe motiv ca pierd copiii .Eu ma intreb de ce nu este aceasta agitație in timpul anului scolar pentru a se gasi solutii ca toti copiii sa aiba sanse egale pentru a se gasi solutii ca toate scolile sa fie dotate cu tehnologii digitale , ca toate cadrele didactice sa aiba laptopuri , internet , platforme educationale avizate si verificate , ca toti copiii sa aiba tablete , calculatoare, internet ca in situatii de criza cum este acum sa putem interactiona cu elevii nostri nu pentru a le da teme si pentru a comunica cunostinte ci pentru a putea fi alaturi de ei .Poate ca dupa aceasta perioada grea cand rolul cadrelor didactice ar trebui sa fie acela de a ii incuraja se va face o analiza serioasa si se vor face acele schimbari reale de care in primul rand elevii au nevoie.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus