Duminică,
05.07.2020
Parțial Noros
Acum
21°C

Declarația pe propria răspundere a fost simplificată - poate fi tipărită sau scrisă de mână

26 Martie 2020 13:13

Declarația pe propria răspundere a fost simplificată - poate fi tipărită sau scrisă de mână

Modelul declarației pe proprie răspundere a fost simplificat în privința datelor care necesită a fi completate, anunță Grupul de Comunicare Strategică, joi, într-un comunicat. Oamenii sunt sfătuiți să nu completeze declarația de pe alte site-uri, pentru că este posibil ca datele personale să le fie furate.

Documentul poate fi redactat/completat de pe PC/laptop în câmpurile predefinite, în formatul PDF, necesitând ulterior tipărirea și semnătura olografă a titularului. • Declarație pe proprie răspundereAdeverință angajator

De asemenea, documentul poate fi tipărit și completat olograf („de mână”) în câmpurile predefinite, necesitând totodată semnătura olografă a titularului.
26MODEL Declaratie proprie raspundere 2503

"Precizăm faptul că orice alte inițiative de a dezvolta platforme electronice folosite pentru completarea declarațiilor pe proprie răspundere/adeverințe de angajator NU beneficiază de acordul autorităților guvernamentale și nu se realizează în colaborare cu acestea. În acest sens, avertizăm asupra riscului folosirii, în mod nejustificat, a unor astfel de instrumente electronice pentru prelucrarea și folosirea fără drept a datelor personale," se arată într-un comunicat al Grupului de Comunicare Strategică.

MODEL Adeverinta pentru angajatori

"În privința prezentării declarației pe proprie răspundere/adeverinței eliberată de angajator personalului abilitat să verifice documentele, de pe dispozitive electronice (conform art. 4, alin 4, din Ordonanța Militară 3/2020), precizăm că aceasta se va realiza în sensul prezentării fotografiei documentului menționat, pe care trebuie să figureze semnătura olografă a titularului (declarația pe proprie răspundere) sau autentificarea angajatorului (adeverința angajator). Persoana va prezenta declarația pe proprie răspundere/adeverința de la angajator împreună cu actul de identitate, pe care personalul abilitat cu verificarea acestora le va putea fotografia," mai arată sursa citată

Vizualizari: 15851

Comentarii

2 comentarii

Sammyr

Acum 3 luni

Trebuie facuta in fiecare zii o alta declaratie pe propria raspundere???
Raspunde

mihai

Acum 3 luni

In Romania nimic nu poate fi facut calumea de la inceput. Pana se termina cu izolarea in case, poate apare si vreo versiune buna si completa a declaratiei si adeverintei. Acum suntem abia la versiunea 2. Daca ne luam dupa numarul de versiuni ale declaratiei unice, mai avem de asteptat vreo 20 de variante ale declaratiei pana sa stim ca e cea ok.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus