Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Plângere penală pe numele medicului care a raportat un caz inexistent de coronavirus în Sibiu

Plângere penală pe numele medicului care a raportat un caz inexistent de coronavirus în Sibiu

Medicul Cristina Adi Opriță, cea care a adus acuzații la adresa managerului Spitalului Militar de Urgență „Dr. Alexandru Augustin” Sibiu, s-a ales cu plângere penală, anunță reprezentanții unității spitalicești. Urmează ca polițiștii să facă investigații în acest caz. Deși pe pagina medicului apare o postare prin care dă de înțeles că și-ar fi dat demisia de la spital, până la această oră, spitalul nu a înregistrat nicio cerere în acest sens.

Reprezentanții Spitalului Militar din Sibiu anunță că au depus o plângere penală pe numele medicului care, în urmă cu două zile, a postat pe pagina de facebook a președintelui României, Klaus Iohannis, o serie de acuzații la adresa managerului spitalului dr. Doru Florian Cornel Moga cum că ar refuza testarea personalului medical în condițiile existenței unui caz confirmat prin CT de coronavirus și că în spital lipsesc echipamentele de protecție.

„În urma unor informații false transmise în mediul online de către o angajată a Spitalului Militar de Urgență ”Dr. Alexandru Augustin” Sibiu, privind existența unui caz COVID-19 în spital și a unor acuzații referitoare la o presupusă lipsă de dotare cu echipamente de protecție, a fost formulată și înaintată o plângere penală împotriva acesteia”, se arată în comunicatul trimis de reprezentanții Spitalului Militar.

În cursul zilei de ieri, medicul Cristina Adi Opriță a postat pe pagina ei de facebook un mesaj prin care lăsa de înțeles că și-ar fi dat demisia din cadrul spitalului. Cu toate acestea, la unitatea spitalicească nu a fost înregistrată nicio cerere în acest sens.

postare doctorita

„Până la această dată, la instituție nu s-a înregistrat cererea dumneaei de demisie”, anunță reprezentanții spitalului.

Întreg materialul despre postarea medicului îl puteți citi AICI. Răspunsul anchetei făcute de DSP, la cererea Prefecturii Sibiu îl puteți citi AICI.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

9 comentarii

WEB

Acum 4 ani

Nu am surse in spital, nu cunosc detalii din interior si nici persoanele implicate, dar imediat dupa postarea dansei, i-am cautat profilul de FB, sa imi fac o imagine despre cat e de credibila. Personal o persoana care apare in poza de profil (ma rog, "cover photo") cu berea in fata, nu imi inspira prea multe incredere. Deajuns si sa te uiti la ultimele postari (la foc automat), pline de ura la adresa oricui, ca sa iti fie si mai clar...
Raspunde

Marius

Acum 4 ani

Era si timpul.
Raspunde

Argatu'

Acum 4 ani

Daca si-a dat demisia, ar trebui sa i se retragă dreptul pe viață de a mai practica medicina. Sa nu mai poata practica nici la privat si nici in cabinet propriu. Așa cum se întâmplă cu dezertorii armatei pe timp de război. La fel si la restul medicilor care și-au dat demisia incepand cu 26.02.2020. De ce nu și-au dat demisia cand li s-au mărit salariile dumnealor?
Raspunde

Marcu

Acum 4 ani

Bai argat, esti cumva medic/ militar? Daca nu ciocu' mic!
Raspunde

Cititescu

Acum 4 ani

Dna. dr. Oprita a reusit sa se faca cunoscuta. De acum va fi apreciata dupa cum s-a "asternut".
Raspunde

TANASE SI CU CRITINA

Acum 4 ani

Se pare ca individa, ca nu o pot numi doctor, era tot prin concediu medical de cateva saptamani. O jenanta!
Raspunde

Dfgdd

Acum 4 ani

Când i-a fost dublat/triplat salariul nu mai erau condiții nasoale in spitale?
Raspunde

MILITARU GHEORGHE

Acum 4 ani

Mi se pare de-a dreptul penibil ca sa avem in spitalele noastre rabufneli de orgoliu, vendete personale si frecusuri de tot felul, mai ales acum, cand nu este timp pentru asa ceva. Acum, lumea este si mai bolnava ca inainte. Ocupati-va de asta stimati medici!.
Raspunde

Toma

Acum 4 ani

Cata naivitate!Ce credea ca rezolva doamna doctor?Ea nu stia ca un sef numit politic poate fi demis tot politic?Iar trepadusii managerului(pe care nu-l cunosc si nici pe reclamanta!) o ucid pur si simplu pe reclamanta cu motive "temeinice"(bere,poza profil,etc.)! PS-Nu m-ar mira sa apara informatii surprinzatoare!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus