Vineri,
19.04.2024
Innorat
Acum
3°C

Coronavirus România: 1452 cazuri confirmate, 29 decese

Coronavirus România: 1452 cazuri confirmate, 29 decese

Până astăzi, 28 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.452 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 1.452 de persoane confirmate pozitiv, 139 au fost declarate vindecate și externate (54 la Timișoara, 55 la București, 16 la Iași, 6 la Craiova, 6 la Constanța și 2 la Cluj). 

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 160 de noi cazuri de îmbolnăvire. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 13 și 83 de ani.

La ATI, în acest moment, sunt internați 34 de pacienți, dintre care 25 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară. Totodată, până acum 29 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 și cu boli cronice preexistente, internate în spitale din Craiova, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timișoara, Cluj-Napoca și Neamț, au decedat.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 7.801 persoane. Alte 131.367 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 19.663 de teste, din care 1.277 în unități medicale private.

Sancțiuni pentru cei care nu respectă legea

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 755 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 24 persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Până în prezent, prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite 209 dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Totodată, Poliția și Jandarmeria au aplicat 4.235 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 3, polițiștii au depistat 23.973 persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestora le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 31.410.624 de lei.

De asemenea, cu ocazia formalităților de intrare în țară, Poliția de Frontieră a întocmit 4 dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în declarații, faptă prevăzută și pedepsită de art. 326 Cod Penal.

45 de tone de echipamente medicale, venite din Coreea de Sud

În cursul acestei dimineți, în România a ajuns încă un transport cu aproximativ 45 de tone de echipamente medicale din Coreea de Sud, cu o aeronavă a NATO. Cele 100.000 de combinezoane de protecție, din acest transport, achiziționate de România, prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, vor fi alocate, în funcție de nevoi, personalului medical din Ministerul Sănătății și echipajelor operative ale Ministerului Afacerilor Interne.

De asemenea, joi au ajuns în țară alte 100.000 de combinezoane.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 67 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 52 în Italia, 4 în Spania, 2 în Namibia, 2 în Indonezia, 3 în Franța și câte unul în Tunisia, Irlanda, Marea Britanie și Luxemburg. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 11 cetățeni români aflați în străinătate, 8 în Italia, 2 în Franța și 1 în Marea Britanie, au decedat.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE - 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

Alte decizii, precum și alte date de interes, vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Mihai R

Acum 4 ani

În primul rând, bună ziua dumneavoastră și cititorilor dumneavoastră. Vreau să vă aduc la cunoștință că ceea ce se petrece e inadmisibil. S-au elaborat ordonanțe de urgență militare de punere în aplicare imediată și oamenii sunt inconștienti de-a dreptul. Unde vreți sa ajungem? Există informații din anumite surse care ne arată negru pe alb ca situația va exploda la propriu din punct de vedere al numărului de cazuri. Sibiul a fost ferit până ieri de această pandemie pentru că s-a testat puțin, repede, foarte puțin în comparație cu alte zone din țară. Vom avea probabil în jur de 300 - 400 de cazuri confirmate în următoarele două - trei săptămâni dacă există o testare amănunțită și asta până se va atinge perioada de vârf la nivel național, care din date certe se va produce undeva în intervalul 25 aprilie - 5 mai.
Raspunde

sibianca

Acum 4 ani

Problema este alta, nu se stie cate persoane sunt infectate la Sibiu cu covid 19, si in intreaga tara deoarece domnul ministru de interne Vela tine strict secter acest lucru de informare a opiniei publice. Un lucru care nu mi se pare corect in vremuri de, democratie. ,
Raspunde

Mihai R

Acum 4 ani

Bună dimineața doamnă, numărul de persoane infectate de acest nou virus e mare și la nivelul Sibiului, dar din păcate durata de examinare e prea lungă și nu are prioritate la laboratorul din Cluj-Napoca. Când vor începe sa apară rezultatele ne așteptăm la un număr care depășește 300 cazuri pentru început, mai apoi urmând să ne confruntăm cu contactii direcți ai pacienților. Din păcate la nivel de conducere ordonanțele nu au efectul necesar și autoritatea de care este nevoie. Trebuie urgent oprit transportul public, închise magazinele pentru o săptămână măcar și amendați drastic patronii și firmele care nu și-au suspendat încă activitatea. Oamenii trebuie să înțeleagă că doar o pauză de o săptămână - două ne poate ajuta să întocmim un bilanț și să putem izola în siguranță potențialele focare existente. De asemenea, ordonanțele care permit părăsirea domiciliului să fie mai drastice și să se rezume doar la urgențele medicale și cele de ordin farmaceutic, deocamdată existând probleme grave din lipsa unor medicamente pe care pur și simplu nu le mai primim și nu avem nici înștiințări despre viitoare livrări. Sunt ferm convins că pentru oamenii în vârstă și care nu se pot deplasa putem găsi soluții împreună cu departamentele de poliție și evidenta populației dacă reușim sa ne împărțim cumva atribuțiile pe sectoare. Lucrez în domeniul medical și vă asigur că nu e de joacă cu acest nou virus, se comportă foarte diferit față de virozele sezoniere și gripa obișnuită. Din păcate nu am scăpat încă nici de gripă, oscilațiile de temperatura din această perioadă ne-a întors și această problemă și e dificil de gestionat dacă nu se iau măsuri urgente la nivel de unități decizionale. Mulțumesc și să aveți sănătate.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus