Miercuri,
27.10.2021
Cer Senin
Acum
4°C

La noapte dormim mai puțin. Se trece la ora de vară

La noapte dormim mai puțin. Se trece la ora de vară

În această noapte se va face trecerea la ora de vară. Ceasurile se vor da înainte cu o oră, astfel că ora 3 va deveni ora 4, relatează digi24.ro.

Ziua de duminică, 29 martie 2020, este cea mai scurtă zi a anului, având doar 23 de ore. În perioada orei de vară, diferenţa dintre ora oficială a României şi Timpul Universal (GMT) va fi de trei ore (față de două ore la ora de iarnă).

Trecerea la ora de iarnă 2020 se va face în ultimul weekend din octombrie, adică în noaptea de 24 spre 25 octombrie, când ora 4:00 va deveni ora 3:00.

Comisia Europeană a propus renunţarea la schimbarea sezonieră a orei în Europa, oferind statelor membre libertatea de a decide dacă doresc să aplice în mod permanent ora de vară sau de iarnă. Ar urma ca începând din anul 2021 să se renunţe la schimbarea orei de vară şi de iarnă în Uniunea Europeană.

Ultima modificare în acest sens ar urma să se facă în ultima duminică din martie 2021, iar statele care preferă să rămână la ora de iarnă (ora standard) vor face modificarea finală în ultima duminică din octombrie 2021.

Sursa: digi24.ro

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus