Marţi,
04.10.2022
Parțial Noros
Acum
10°C

Primăria Sibiu continuă igienizarea spațiilor publice circulate și începe dezinfecția în cartierele de blocuri

Primăria Sibiu continuă igienizarea spațiilor publice circulate și începe dezinfecția în cartierele de blocuri

 

De sâmbătă, 28 martie, operatorul contractat de Primăria Sibiu începe igienizarea și în cartierele de blocuri. Se va interveni pe rând în aceste zone, urmând să se igienizeze toate spațiile comune dintre blocurile de locuințe, accesurile în blocuri, trotuare, alei, etc. Igienizarea se va face prin pulverizarea unei soluții de hipoclorit de sodiu, substanța cu eficiență dovedită de specialiști COVID-19, în concentrația indicată de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor.

Sâmbătă, 28 martie se va interveni în cartierele Dioda și Hipodrom. Luni, 30 martie echipele vor acționa în cartierul Ștrand și Valea Aurie, iar marți, 31 martie se va efectua operațiunea în cartierul Vasile Aaron. Celelalte cartiere de blocuri vor fi igienizate în cursul zilei de miercuri și joi.

În paralel se continuă cu igienizarea spațiilor publice pietonale. Zilnic, următoarele tipuri de zone sunt dezinfectate cu o substanță pe bază de hipoclorit de sodiu, conform recomandărilor, testat și confirmat ca eficient împotriva virusului:

  • trotuare și alei,
  • zone pietonale
  • pasaje și scări
  • stații de autobuz
Acțiunile de dezinfecție se vor desfășura între orele 10 și 18, iar realizarea efectivă a operațiunilor va fi verificată în teren de inspectorii Serviciului Salubrizare.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

7 comentarii

Dom

Acum 2 ani

Sunt chiar inconștienți. Pulverizau mai devreme doar la scările de bloc și efectiv trotuarul pe lățimea scării blocului. ATÂTA!!DE CE NU II VERIFICAȚI!!!!! TREABA DE OCHII LUMII!!!! Ar trebui sa înțeleagă ca inclusiv viata lor e în pericol dacă nu dezinfectează asa cum ar trebui.
Raspunde

BON

Acum 2 ani

Este ora 18:47, locuiesc în Hipodrom II şi încă n-a venit nimeni să dezinfecteze zona. A văzut cineva vreo echipă să facă aşa ceva undeva?
Raspunde

Miratu

Acum 2 ani

Aiurea. Abureală totală. În Hipodrom 3 ( zona pieței Rahova) nu am văzut să facă cineva dezinfectarea mult trâmbițată de primărie : străzi,alei și trotuare (acolo unde sunt alei și trotuare). Încă o acțiune bifată de primărie. La fel se procedează și vara (pe caniculă) când nu se asigură refugiile cu apă. Aceasta este grija față de locuitorii acestui oraș.
Raspunde

Don Balon

Acum 2 ani

Se iau bani buni si nu se face nimic,la fel si curatenia orasului.
Raspunde

Soimarul

Acum 2 ani

Sa vedeti cand termina asa zisele dezinfectii cate zeci de tone de materiale dezinfectante au pulverizat astia. Materiale folosite doar pe hartie,banii fiind incasati in totalitate.
Raspunde

Nicolae Tarcea

Acum 2 ani

Intrebare. Aseara a trecut o masina pe strada mea , masina care avea girofar, dar n-am vazut nici sa pulverizeze ceva in aer si nici sa lase vreo dara de apa (umezeala) dupa ea. Mie mi-a facut impresia ca doar se plimba pe strada. Stie cineva sa ma lamureasca.??
Raspunde

Best

Acum 2 ani

Bine că au avut grijă să-și mărească salariile,doar au avut excedent și nu au știut ce să facă cu el...acum sa vedem de unde fac rost de bani pentru amplasarea sistem dezinfectant scări bloc.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus