Luni,
24.06.2024
Partial Noros
Acum
28°C

Al doilea aparat de testare PCR urmează să ajungă la Sibiu. A fost semnat contractul de finanțare

Al doilea aparat de testare PCR urmează să ajungă la Sibiu. A fost semnat contractul de finanțare

A fost semnat contractul cu Ministerul Sănătății pentru al doilea aparat automat de testare în timp real PCR, transmit reprezentanții Consiliului Județean Sibiu. Valoarea fondurilor puse la dispoziție de minister depășește 200.000 lei, iar CJ va asigura o cofinanțare de 10%.

După ce aparatul de testare PCR donat spitalului județean de firma Con-A a primit materialele necesare intrării în funcțiune, reprezentanții CJ anunță semnarea contractului cu Ministerul Sănătății pentru un al doilea aparat automat de testare în timp real PCR. Actele au fost finalizate ieri, 30 martie, iar valoarea fondurilor puse la dispoziție prin transfer de la Ministerul Sănătății este de 216.000 lei. CJ va asigura o cofinanțare de 10% pentru realizarea achiziției. Spitalul Județean Sibiu va demara achiziția în cel mai scurt timp. „Testarea în timp real la Sibiu este de importanță majoră pentru a putea scurta timpii necesari în depistarea cazurilor de infecții și în prevenirea răspândirii virusului. Realmente va salva vieți. Mulțumesc tuturor celor care fac eforturi pentru asta în această perioadă grea” a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Până la acest moment, toate testele prelevate de la pacienți din județul Sibiu se trimiteau la alte laboratoare din țară, iar durata de răspuns era mare.

Vă reamintim că, astăzi, 31 martie,  la Spitalul județean Sibiu este programată punerea în funcțiune a primei linii PCR pentru depistarea celor infectați cu noul coronavirus. Detalii puteți citi AICI.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus