Sâmbătă,
24.10.2020
Ploi Usoare
Acum
12°C

Primăria Sibiu începe dezinfecția scărilor de bloc din municipiul Sibiu

31 Martie 2020 15:37

Primăria Sibiu începe dezinfecția scărilor de bloc din municipiul Sibiu

Din 1 aprilie Primăria Sibiu începe dezinfecția celor aproape 3000 de scări de bloc din municipiul Sibiu, obligație stipulată în Ordonanța Militară nr. 4 din 29 martie 2020, articolul 6, costurile urmând să fie suportate din bugetul local al Sibiului.

Operatorul contractat de Primăria Sibiu – firma DD Chim - va interveni în ordinea de prioritate stabilită și aprobată în ședința Comitetului Local pentru Situații de Urgență care a avut loc marți, 31 martie.

Astfel, mâine, 1 aprilie se va interveni în următoarele zone: • blocurile din cartierul Turnișor, inclusiv zona Alma • blocurile din zona Dioda, cuprinsă între Calea Dumbrăvii – strada Vasile Milea – str. Oituz

În funcție de ritmul de realizare a operațiunilor, Primăria Sibiu va anunța în fiecare zi zonele de blocuri în care se va interveni în următoarea zi.

Substanța folosită pentru dezinfecție este hipocloritul de sodiu, avizat de Comisia Națională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătății și dovedită ca eficientă împotriva coronavirusului. Dezinfectantul va fi utilizat sub formă de soluție, în concentrația indicată în acest aviz al Ministerului Sănătății. Cetățenii sunt rugați să rămână în apartamente atunci când se pulverizează substanța pe casa scărilor, pentru a evita eventuale neplăceri. Această recomandare este obligatorie pentru persoanele cu probleme respiratorii sau cardiace. ATENȚIE!!! După efectuarea dezinfecției este obligatorie aerisirea corespunzătoare a spațiilor.

foto Primaria Sibiu

Comentarii

11 comentarii

Marcu

Acum 6 luni

Daaaa, sigur ieri au trecut si pe la noi, "dezinfectand" strada. Au inceput de la MIJLOC, au dat stanga dreapta, apoi pe o banca din cele 6 si au plecat ca si cum nici nu au fost vreodata.
Raspunde

Miratu

Acum 6 luni

Dar despre dispozitivele cu dezinfectant ce trebuie montate în scările blocurilor,se aude pe la primaria Sibiu ? Cu spălarea și dezinfecția aleilor și trotuarelor ne-am cam lămurit. Suntem mereu în urma altora.!!!!
Raspunde

xy

Acum 6 luni

Ni s-a tot spus, pe tiate canalele medua, că Primăria are bani! Dar, când e virba de materiale, de plata unir servicii, de întreținerea spitalelor, scolilor, BRUSC, constată că "Nu e buget aprobat! Că nu e facută deschidere de credite! Că nu se poate decât la rectificarea din iulie!" Doar FRÂNE, stres și nemulțumire. Chiar și cei care chiar mai vor să facă ceva, se opresc de nelipsitul: " Nu se poate!!! " Motivele, multiple...că la asta și la pus piedici sunt AȘI ! Chiar nu mai știm ce să mai facem. Dar se mai face ceva bine???
Raspunde

mihai

Acum 6 luni

Pun pariu ca daca monteaza cineva vreun recipient cu dezinfectant in vreo scara de bloc, in maxim 5 minute a disparut ori dezinfectantul, ori recipientul cu tot cu diblurile din perete! Vor disparea mai repede decat drojdia din magazine!
Raspunde

Soimarul

Acum 6 luni

Daca dezinfecteaza si scarile de bloc cum au dezinfectat si strazile in Broscarie ( adica nu am vazut nici o echipa prin cartier) atunci inseamna ca nu o sa vina nimeni.
Raspunde

BON

Acum 6 luni

Şi atât...? Doar două zone?
Raspunde

Gill Bates

Acum 6 luni

Primaria Sibiu ar face bine sa trimita la fier vechi cazanele alea cu care "aduna" praful. Nu fac altceva decat sa-l imprastie peste tot. Ieri am trecut pe langa unul si lasa un mare nor de praf in urma. Problema nu este de acum, poate le-ati vazut si voi in trafic in ultimii ani. Insa acum chiar NU este cazul sa ridice tonele de praf.
Raspunde

Alzara 1918

Acum 6 luni

Ce ... mizerie !
Raspunde

Doru

Acum 6 luni

Cine i-a votat, eu? La ce va plangeti atunci? Eu inca ma mir ca i-au sunat pe cei din Deva, ma asteptam sa sune la Terra Building. Astia se pricep la orice...
Raspunde

un sas

Acum 6 luni

mai rumanasilor ...Nu exista desinfréctant pe plan MONDIAL :::Balivernne ...STAT-I Acasa nu va deplasa-ti daca nu este NEVOIE...O sa muriti ca mustele dacaca nu respectati contactul cu cel putin 2 metri unul de altul ....Lasati Parangeliile ..O sa va omoare ...mult succes ...
Raspunde

Io

Acum 6 luni

Treabă ca la sași. Pas cu pas.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus