Luni,
24.06.2024
Partial Noros
Acum
28°C

Politicienii dau sfaturi: ALDE și PLUS vin cu idei despre cum ar trebui să se desfășoare activitatea în sănătate

Politicienii dau sfaturi: ALDE și PLUS vin cu idei despre cum ar trebui să se desfășoare activitatea în sănătate

Organizațiile locale ALDE și PLUS au transmis astăzi comunicate de presă în care solicită autorităților implementarea de soluții pentru protecția personalului sanitar din oraș.

ALDE Sibiu propune aplicarea modelului China. ”Cum putem să salvăm bolnavii de coronavirus fără să-i sacrificăm pe ceilalți bolnavi care suferă de alte afecțiuni? Simplu: găsim locații unde se pot amenaja paturi de spital! În Spania se foloseşte ca spital temporar Centrul de expoziții și convenții Ifema din Madrid. În China exemplele de hoteluri şi săli polivalente transformate temporar în spitale sunt multiple. La fel în Marea Britanie, Franţa, SUA. De ce în judeţul Sibiu nu putem face la fel?”, întreabă președintele organizației, Ovidiu Gheorghe Tocaciu. ”Specialiştii în medicină ALDE Sibiu cred că în faza 1 trebuie identificate şi preluate de autorităţi 3 hoteluri din zona centrală a oraşului care au acces uşor cu maşina (pentru ambulanţe) şi un număr suficient de mare de camere. În faza 2 ar trebui pregătită Sala Transilvania, ca spaţiu de triere şi îngrijire temporară a cazurilor medii de infectare cu COVID-19”, susține Tocaciu.

Organizația județeană PLUS propune la rândul ei un plan pentru protecția lucrătorilor din serviciile de urgență, salvare și SMURD. ”Vă adresăm propunerea de colaborare și vă asigurăm de întreaga noastră disponibilitate în sprijinul rezolvării cu prioritate a următoarelor aspecte, care au ca scop reducerea răspândirii infectării Covid-19”, anunță PLUS, detaliind în două puncte:

  1. Protejarea personalului medical de la Serviciul de Ambulanță Sibiu prin:
-  Identificarea urgentă a soluțiilor pentru cazarea în condiții de siguranță a personalului SAJ aflat în activitate, rezervarea unor spații hoteliere aflate în proximitatea Stației de Salvare Sibiu pentru medici, asistenți, ambulanțieri angajați SAJ;

- Asigurarea unui circuit separat de igienizare pentru lenjeria și hainele acestora;

- Asigurarea necesarului de echipamente de protecție conform protocoalelor specifice de caz implementate, având în vedere riscul sporit de expunere și infectare al echipajelor SAJ;

- Testarea cu prioritate a întregului personal de teren SAJ, SMURD și comunicarea cu celeritate a rezultatelor, concomitent cu asigurarea spațiilor pentru autoizolarea personalului care a avut contact cu pacienți suspecți COVID-19;

- Comunicarea în timp real a nevoilor concrete de echipamente de protecție către societatea civilă organizată pentru adresarea acestora prin colecte, donații;

- Instalarea unui tunel de decontaminare în incinta stației de salvare – pentru decontaminarea eficientă la sosirea din misiuni cu risc de contaminare COVID-19;

-  Considerarea acceptării voluntarilor specializați și instruiți în misiuni conform necesităților și fluctuației de personal (diminuat drastic prin măsurile de autoizolare/carantină).

  1. Organizarea de urgență a unei sesiuni de instruire cu toți antreprenorii de pompe funebre din județ pentru diseminarea tuturor informațiilor specifice pentru manipularea corpurilor, măsuri de siguranță pentru angajații serviciilor mortuare, proceduri de protecție și dezinfectare, condiții pentru desfășurarea serviciului funerar ce privesc aparținătorii.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Parerea mea

Acum 4 ani

Ce "destepti"sunteti,ordinarilor!Voi sunteti ultimii care ar putea da sfaturi! Ati fost la butoane si ce-ati lasat dupa voi?O tara pustiita,pradata si indatorata pentru cateva generatii!Ati plantat peste tot armate de sefi care habar n-au de ce sunt acolo!Totul in vremuri de pace.V-ati imbogatit peste masura calcand in picioare pe oamenii onesti si cinstiti!Iar acum culegem roadele!Nici o catastrofa sau pandemie nu poate distruge tara asa temeinic cum ati facut-o voi.Chiar daca e o situatie exceptionala,nu avem nevoie de sfaturile voastre care sunt date cu ura,dispret sau sunt imposibil de indeplinit!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus