Joi,
06.10.2022
Cer Senin
Acum
16°C

Apel al primarului din Rășinari: avem un caz de Covid-19 și două suspiciuni. Reclamați vecinii care încalcă regulile

Apel al primarului din Rășinari: avem un caz de Covid-19 și două suspiciuni. Reclamați vecinii care încalcă regulile

Bogdan Bucur, primarul comunei Rășinari, cere locuitorilor comunei să îi reclame pe vecinii care nu respectă regulile de distanțare socială. Asta în contextul în care, în comună, este confirmat un caz de SARS-CoV-2, alte două persoane fiind suspectate cu aceeași infecție.

Probabilitatea ca și celelalte două cazuri să fie confirmate a fi infectate cu noul coronavirus este mare, susține primarul comunei, având în vedere că sunt membri ai familiei cazului deja confirmat. ”În comuna Răşinari avem 3 cazuri confirmate de COVID-19, având în vedere situaţia actuală, cetăţenii comunei Răşinari sunt rugaţi să respecte reglementarea în vigoare în ceea ce priveşte părăsirea domiciliului, în caz contrar vor fi sancţionaţi contravenţional, amenzile încep de la 2.000 lei până la 20.000 lei. De asemenea întrunirile de orice fel sunt INTERZISE, dacă aveţi vecini care încalcă regula vă rugăm să anunţaţi la numărul de telefon 0269 557200 sau 0730 654215”, se arată într-un anunț dat publicității de către administrația comunei Rășinari, sub semnătura primarului.

Bogdan Bucur, primarul comunei Rășinari Bogdan Bucur, primarul comunei Rășinari

Bogdan Bucur spune că oamenii trebuie să devină mai conștienți de riscurile la care se expun prin faptul că nu respectă distanțarea socială. ”Trebuie să vadă că lucrurile sunt serioase. Câteodată, după ora 11:00, prin sat zici că e sărbătoare, atâta lume iese”, constată primarul. El atrage atenția asupra faptului că răspândirea noului coronavirus este deja una comunitară. ”Noi am ținut o evidență foarte clară a celor care s-au întors din țările cu risc și care s-au autoizolat. Majoritatea cazurilor sunt trecute deja de 14 zile, oamenii au ieșit din izolare. Acum e vorba de răspândirea comunitară a virusului”, mai arată primarul, pentru Turnul Sfatului.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus