Continuăm seria rețetelor de izolare cu un preparat ușor de făcut și practic – putem folosi ceea piure-ul care ne rămâne de la masa de prânz și brânzeturile rămase de la micul dejun, pentru a crea ceva cu totul diferit.
Rețeta de astăzi este propusă de pastry chef Emilian Vârlescu, de la Ramada Sibiu, și se numește „Pâinici de #StatAcasă”.
Ingrediente:
- 750 gr făină
- Piure de cartofi (rămas de la masa de amiază)
- 250 gr brânză (telemea, resturi de brânzeturi)
- 200 ml lapte
- 100 gr unt
- 100 ml ulei
- 1 linguriță sare
- 1 lingură zahăr
- 50 gr drojdie proaspătă (1 gr uscată)
- 4 gălbenușuri de ou (2 pentru uns)

Mod de preparare:
Se amestecă toate ingredientele, apoi se lasă la dospit până la dublarea volumului (2 ore). După dospire se întinde o foaie din aluat din care decupăm cu un pahar pâinicile. Se ung cu gălbenușurile (amestecate cu putință apă) pâinicile, se mai lasă la dospit încă 1/2 ore apoi se coc în cuptorul încins la 180 de grade timp de 15-25 de minute.
Rezultatul final:
Citește și Rețete de izolare: Pâine fără drojdie, de la Ioan Bebeșelea
Rețete de izolare: Cartof umplut cu spanac și porumb, de la Daniel Pop
Rețete de izolare: Tartă cu pere și sos de vanilie, de la chef Marius Muntean
Rețete de izolare: Gulyas, de la bucătarii Muzeului ASTRA
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 1661
Ultimele comentarii
Acum 1 oră
O sibianca
Acum 1 oră
Eu
Acum 1 oră
Kokos
Acum 1 oră
LOL
Acum 1 oră
Hermannstadt