Duminică,
03.07.2022
Cer Senin
Acum
18°C

Rețete de izolare: Pâinici de #statacasă, de la Emilian Vârlescu

Rețete de izolare: Pâinici de #statacasă, de la Emilian Vârlescu

Continuăm seria rețetelor de izolare cu un preparat ușor de făcut și practic – putem folosi ceea piure-ul care ne rămâne de la masa de prânz și brânzeturile rămase de la micul dejun, pentru a crea ceva cu totul diferit.

 

Rețeta de astăzi este propusă de pastry chef Emilian Vârlescu, de la Ramada Sibiu, și se numește „Pâinici de #StatAcasă”.

Ingrediente:

  • 750 gr făină
  • Piure de cartofi (rămas de la masa de amiază)
  • 250 gr brânză (telemea, resturi de brânzeturi)
  • 200 ml lapte
  • 100 gr unt
  • 100 ml ulei
  • 1 linguriță sare
  • 1 lingură zahăr
  • 50 gr drojdie proaspătă (1 gr uscată)
  • 4 gălbenușuri de ou (2 pentru uns)
91909353_233853057804214_3672913284006150144_n

Mod de preparare:

Se amestecă toate ingredientele, apoi se lasă la dospit până la dublarea volumului (2 ore). După dospire se întinde o foaie din aluat din care decupăm cu un pahar pâinicile. Se ung cu gălbenușurile (amestecate cu putință apă) pâinicile, se mai lasă la dospit încă 1/2 ore apoi se coc în cuptorul încins la 180 de grade timp de 15-25 de minute.

91871144_3459298344087229_8072848124726476800_n

Rezultatul final:

painici

Citește și Rețete de izolare: Pâine fără drojdie, de la Ioan Bebeșelea

Rețete de izolare: Cartof umplut cu spanac și porumb, de la Daniel Pop

Rețete de izolare: Tartă cu pere și sos de vanilie, de la chef Marius Muntean

Rețete de izolare: Gulyas, de la bucătarii Muzeului ASTRA

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus