Vineri,
04.12.2020
Cer Senin
Acum
9°C

Rețete de izolare: Pâinici de #statacasă, de la Emilian Vârlescu

03 Aprilie 2020 13:20

Rețete de izolare: Pâinici de #statacasă, de la Emilian Vârlescu

Continuăm seria rețetelor de izolare cu un preparat ușor de făcut și practic – putem folosi ceea piure-ul care ne rămâne de la masa de prânz și brânzeturile rămase de la micul dejun, pentru a crea ceva cu totul diferit.

 

Rețeta de astăzi este propusă de pastry chef Emilian Vârlescu, de la Ramada Sibiu, și se numește „Pâinici de #StatAcasă”.

Ingrediente:

  • 750 gr făină
  • Piure de cartofi (rămas de la masa de amiază)
  • 250 gr brânză (telemea, resturi de brânzeturi)
  • 200 ml lapte
  • 100 gr unt
  • 100 ml ulei
  • 1 linguriță sare
  • 1 lingură zahăr
  • 50 gr drojdie proaspătă (1 gr uscată)
  • 4 gălbenușuri de ou (2 pentru uns)
91909353_233853057804214_3672913284006150144_n

Mod de preparare:

Se amestecă toate ingredientele, apoi se lasă la dospit până la dublarea volumului (2 ore). După dospire se întinde o foaie din aluat din care decupăm cu un pahar pâinicile. Se ung cu gălbenușurile (amestecate cu putință apă) pâinicile, se mai lasă la dospit încă 1/2 ore apoi se coc în cuptorul încins la 180 de grade timp de 15-25 de minute.

91871144_3459298344087229_8072848124726476800_n

Rezultatul final:

painici

Citește și Rețete de izolare: Pâine fără drojdie, de la Ioan Bebeșelea

Rețete de izolare: Cartof umplut cu spanac și porumb, de la Daniel Pop

Rețete de izolare: Tartă cu pere și sos de vanilie, de la chef Marius Muntean

Rețete de izolare: Gulyas, de la bucătarii Muzeului ASTRA

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus