Luni,
21.06.2021
Partial Noros
Acum
26°C

Coronavirus Sibiu: tot 27 de persoane testate pozitiv, cu 9 mai mulți în carantină

Coronavirus Sibiu: tot 27 de persoane testate pozitiv, cu 9 mai mulți în carantină

Peste 2.600 de persoane se află în izolare la nivelul județului Sibiu, iar peste 400 sunt în carantină, potrivit informațiilor oferite de autoritățile locale. Totodată, până acum, sunt 27 de persoane testate pozitiv pentru COVID-19 și 272 de persoane testate negativ. Numărul celor testați pozitiv a rămas același cu cel din raportarea făcută ieri.

Până astăzi, 4 aprilie, la nivelul județului Sibiu, un număr de 2.609 persoane se află izolate și 408 persoane în carantină, potrivit Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu. Potrivit acestor date, comparativ cu cele de ieri, a scăzut numărul persoanelor izolate la domiciliu, ieri fiind 2.626 de persoane izolate și a crescut numărul celor aflați în carantină, ieri fiind 399 de persoane în carantină. În urma testării pentru COVID-19, sunt 27 de persoane testate pozitiv, numărul fiind același cu cel de ieri și 272 de persoane testate negativ. Până astăzi au ieșit din izolare un număr de 3.107 de persoane.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a gestionat un număr un număr de peste 140 de apeluri primite prin intermediul celor două numere de telefon (0269-211254 și 0269-216103 și adresă de mail cjcci@isusibiu.ro), puse la dispoziția cetățenilor și a autorităților publice locale.

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu sunt pregătiți pentru gestionarea operativă a tuturor situațiilor de urgență și acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate. În ultimele 24 de ore, aceștia au răspuns prompt unui număr de 35 de solicitări la numărul de urgență 112, intervențiile fiind preponderent cazuri de natură medicală.

La data de 3 aprilie, 272 de polițiști sibieni, 100 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Brașov, 11 efective MApN și 72 de polițiști locali au desfășurat 189 misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În ceea ce privește sancțiunile contravenționale, în cursul zilei de ieri, 3 aprilie, au fost aplicate 159 de sancțiuni în valoare de peste 260.000 lei, pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației.

În perioada de referință, au fost conduse 25 de persoane în centrele de carantină și au fost verificate 747 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină, fără a fi identificate persoane care nu au respectat măsura izolării. 24 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor stabilite pe perioada stării de urgență.

 

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

6 comentarii

Sibian SB

Acum 1 an

Mesaj (de linistire) pt cei care inca mai cred in autoritățile sibiene (dsp, consiliu, sp.judetean,prefectura) si sunt de acord cu metoda asta de comunicare si cu cea de testare, adica testezi pe cei care sunt în stare grava, sau eventual testezi după ce mor, si testezi cativa pe zi: Noi avem 27 persoane pozitive. Ce e in plus, sunt minciuni si încercări ale cititorilor de a induce panica… Ca spania sau Italia sau altele care vin tare din urma, se confrunta cu dezastre, 7500 de pozitivi noi pe zi, 1000 decese pe zi, si ca fac zeci de mii de teste pe zi, alea sunt minciuni, manipulari si pe noi romanii, zmei, nu ne interesează. Noi avem tot ce ne trebe.
Raspunde

Erlkonig

Acum 1 an

nu-ti merge baiete, cu fake news si pareri panicarde. zi la stăpânii sa inventeze altceva.
Raspunde

S

Acum 1 an

Dacă avem mult mai putini în stare grava și decedați decât tarile alea pe care le-ai pomenit, e clar ca și numărul adevărat al cazurilor e mai mic. As fi mulțumit, pt început, sa fiu sigur ca e testat oricine se simte îndeajuns de rău încât sa meargă la spital și orice deces care nu e accident. Iar de acolo pornești la găsirea celor cu care au avut contact. Poate asa se și face. Deocamdată e sigur ca e testat oricine are simptome dintre cei peste 100000 care sunt în izolare sau carantina.
Raspunde

S

Acum 1 an

Bine ar fi sa nu fi fost nici un alt test pozitiv de ieri pana azi. Numai ca cei 27 de azi sunt parte a unei liste unde totalul e 3393 cazuri. În comunicat scrie ca lista pe județe e cu datele de azi de la ora 10. Dar totalul de la ora 12 e de peste 3600. Deci sunt peste 200 de cazuri care încă nu au fost detaliate pe județe.
Raspunde

Sibian SB

Acum 1 an

Erlkonig, iar vorbești prostii. Ca tu vezi la 2 metri in fata ta, e ok, atat vrei și atât poti. Stăpâni? Ți se pare ca ce comentez eu pe aici are vreo legatura cu vreun stăpân? Sau cu vreun partid, sau cu ceva care sa duca la vreun stapan? Bănuiesc ca ai si o explicație cand acuzi, sai cel putin iti imaginezi ca ai. Explica-ne ce fake news aduc eu in comentariul meu? Dar fa-o cat de cat inteligent, daca nu poți, las-o așa. Probabil ca da, esti dintr-una din instituțiile menționate de mine ca fiind praf, e ok, ii poti apara, o vorba buna nu strica, ca asa merge la voi la bugetari, cu pupat in dos la șefi si la factorul politic. Atat in sb cat si in țară mor oameni care puteau fi salvați (daca erau depistați din timp, internati si tratați in spitale), de aia sunt eu deranjat, o mare parte din romani si autoritati nu au învățat mare lucru din tragedii precum Colectiv, iar asta e dureros. Du-te te rog la familiile celor deja decedați (ramane sa vezi cu ochii tai cati mai urmeaza in următoarele săptămâni) si spune-le povestea ta cu "fake-news si parerile panicarde".
Raspunde

S

Acum 1 an

De aia acum au sărit direct la 49. Cresterea e aferenta a 2 zile, de fapt.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus