Luni,
21.06.2021
Partial Noros
Acum
16°C

Oful pe timp de criză al unui antreprenor sibian: Ca popor, avem o psihologie de șacali, privim bugetul țării ca pe o ladă de bani

Oful pe timp de criză al unui antreprenor sibian: Ca popor, avem o psihologie de șacali, privim bugetul țării ca pe o ladă de bani

Unul dintre cei mai mari producători locali de textile, compania Andu, se reprofilează. ”Era mult mai simplu să trimitem oamenii în șomaj”, spune antreprenorul Mircea Hanea, fondatorul companiei sibiene cu o istorie de aproape 23 de ani.

În plină criză generată de pandemia de coronavirus și restricțiile sociale impuse de autorități, compania Andu întâmpină dificultăți în a rezista pe piață, motiv pentru care au apărut și întârzieri la plata salariilor. Acestea însă se vor rezolva în perioada imediat următoare, scopul conducerii companiei fiind salvarea locurilor de muncă.

”Într-adevăr, întâmpinăm anumite probleme punctuale cu chash-flow-ul pentru că, vă dați seama, când a venit criza aceasta toate vânzările au căzut instantaneu. Comercianții cu care noi colaborăm au fost siliți să-și închidă magazinele. Pe de altă parte, am avut nevoie de ceva timp să ne reprofilăm producția pentru perioada aceasta de criză. A trebuit să creăm modele noi și am mers să le prezentăm pentru că nu știe nimeni de noi ca și producători de astfel de articole. Comenzi avem acum și trebuie să înceapă să vină și banii pentru că durează puțin până este pus în mișcare angrenajul”, a declarat pentru Turnul Sfatului, Mircea Hanea.
Cât privește posibilitatea de a trimite oamenii și șomaj tehnic, reprezentantul Andu spune că aceasta este mentalitatea românilor, să profite de banii statului fără a-și pune prea multe întrebări legate de unde vin acei bani și cum îi vom plăti cu toții în viitor.

În urma reprofilării temporare, Andu produce acum și combinezoane, articole de încălțăminte și mănuși pentru cadrele medicale.

”Este vorba despre articole de protecție pentru cadrele medicale din linia a doua și a treia din spitale, unele dintre ele de unică folosință. Procedura de acreditare este una stufoasă, conform normelor europene, și nu se poate schimba linia pe azi pe mâine. Noi am specificat tuturor celor cărora le-am prezentat produsele că nu sunt pentru medicii din prima linie, însă necesarul medical oricum este ridicat. Am livrat până acum și la Spitalul Județean, la Pompieri și alte unități”, a concluzionat Mircea Hanea.

Înființată în 1997, ca o mică afacere de familie, Andu a devenit în timp una dintre cele mai mari companii din Sibiu din domeniul textilelor. În ultimii ani Andu a avut un număr mediu peste o sută de angajați și colaboratori în toată țara. Firma a ajuns la o rețea proprie de distribuție cu peste 600 de clienți și trei magazine proprii. Piesele vestimentare produse de Andu se găsesc în magazine din Cluj-Napoca, București și Mediaș. De asemenea, Andu este producător oficial de echipamente sportive pentru numeroase cluburi din România, precum: BC CSU Sibiu, fc Hermannstadt, SCM U Craiova, FCC ICIM Arad, BC Athletic Constanța, CSO Voluntari, CSM Satu Mare și CSU Olimpia Brașov.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

S

Acum 1 an

Eu vad ca statul ii considera lada cu bani pe privați, în condițiile în care salariile bugetarilor rămân la fel.
Raspunde

costel

Acum 1 an

N-am auzit sa taie de la harnica bugetarime romanesca vreun ban! Pensiile speciale nesimtite sunt intacte! Creditele pe 30 de ani le platim noi pt ei, noi si copiii nostri! MI, Mapn, Justitie, Admin publica si toata sleata de harnicie, sunt cu toate salariile, sporurile si tichetele la zi. Majoritatea sunt acasa bine merci! In primarii munceste 1 pt toti, dar primesc toti salariul. Unul vine la lucru, restul acasa, prin rotatie, salariul le vine intreg tuturor!
Raspunde

de veghe in lanul de porumb

Acum 1 an

Real, economia judetului Sibiu este dominata economic de : capital majoritar de stat : Romgaz si Transgaz, capital strain (platforma industriala ) , din care amintim : Continental, Marquardt Schaltsysteme , Takata Kromberg. Desi cu o pondere ff mica, exista si Capital romanesc care conteaza : Compa si Con-A. Din pacate au cam disparut Polisano, Atlasib, Carpatica, Ambient. Deci cel putin in Sibiu "afaceristii privati " au o pondere insignifianta ! Sibiul se bazeaza pe afacerile cu capital de stat sau capital strain !
Raspunde

Inspectorul Javert

Acum 1 an

Sunt foarte bucuros să aud că mai sunt în România omeni patrioți care suferă atunci când văd că tot felul de şmecheri dau iama în bugetul statului .În ziua de azi se poate spune că ți-a pus Dumnezeu mâna în cap dacă ai comenzi de la stat .Așa de curiozitate întreb şi eu ,ce prț au materialele sanitare pe care le livrați statului Român ?Presupun că nu ați pretins prețurile de speculă la care se vând acum echipamentele medicale. Fiind un patriot adevărat şi nu un şacal care profită de nenorocirea care sa abătut peste România presupun absolut logic că vindeți marfa pe care o fabricați la prețul pieței de acum 3-4 luni.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus