Joi,
08.12.2022
Ceata
Acum
1°C

Când ieșim din izolare o sa avem asfalt perfect? Drumurile naționale și autostrada intră în reparații

Când ieșim din izolare o sa avem asfalt perfect? Drumurile naționale și autostrada intră în reparații

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov, care are în administrare și județul Sibiu, anunță debutul programului de punere în ordine a drumurilor naționale și a autostrăzilor pe care le are în grijă.

În acest an toate procedurile de achiziție publică și de semnare a contractelor au fost finalizate în timpul sezonului rece astfel încât să nu existe niciun motiv pentru amânarea lucrărilor atât de necesare pe șoselele din centrul țării.

Pe raza Secției Drumuri Naționale Sibiu se vor efectua reparații la partea carosabilă pe o suprafața totală de 32 900 de mp și se va așterne un covor asfaltic pe DN1 pe o lungime de 11 km, între limita cu județul Brașov și Scoreiu.

Pe raza Secției de Autostrăzi Sibiu se vor efectua plombări cu mixtură la cald pe o suprafață totală de 10 000 de mp. Vom executa și lucrări de eliminare a gropilor mai adânci de 4 cm pe o suprafață totală de 5000 de mp iar burdușirile (denivelări apărute de-a lungul carosabilului) vor fi eliminate pe o suprafață de 1900 de mp. Important de menționat că că pe Autostrada A1, sunt vizate doar lotul Cunța – Săliște respectiv Varianta de Ocolire a Municipiului Sibiu, lotul Sibiu – Săliște fiind încă în administrarea constructorului care va efectua la rândul său reparațiile necesare.

 „Noi nu ne putem permite să întrerupem activitatea pentru că drumurile naționale și autostrăzile sunt vitale pentru aprovizionarea populației și a sistemului sanitar în această perioadă dificilă. Mai mult, vom încerca să profităm la maxim de pe urma traficului scăzut din timpul stării de urgență și să începem lucrările pe cât mai multe sectoare. Am luat toate măsurile necesare pentru protejarea atât a personalului propriu cât și a angajaților firmelor cu care lucrăm astfel încât să evităm orice fel de probleme. Lucrările de infrastructură vor avea un rol major în relansarea economiei după terminarea pandemiei și tocmai din acest motiv suntem hotărâți să acordăm tot sprijinul inclusiv colaboratorilor noștri din sectorului privat din domeniul lucrărilor de infrastructură pentru a trece cât mai ușor de acestă perioadă”, a declarat Horia Stancu, Directorul General Regional al DRDP Brașov.
În total la nivelul DRDP Brașov se vor executa 152 000 de mp de repararăți la partea carosabilă și se vor așterne 103 km de covoare asfaltice noi.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

McD

Acum 2 ani

...grabiti-va ca vine din nou iarna peste noi in 6-7 luni!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus