Miercuri,
30.11.2022
Ceata
Acum
-2°C

Elevi calificați la Olimpiada Geniilor din SUA, printre care și fiul unei asistente medicale de la Spitalul Județean, ajută la fabricarea de viziere

Elevi calificați la Olimpiada Geniilor din SUA, printre care și fiul unei asistente medicale de la Spitalul Județean, ajută la fabricarea de viziere

Mai mulți tineri, elevi la Colegiul Național Octavian Goga, printre care se numără și fiul unei asistente medicale de pe secția Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean Sibiu, ajută la fabricarea de viziere pentru cei care luptă împotriva răspândirii infecțiilor cu coronavirus, relatează Agerpres.

Șase tineri sibieni, toți calificați la Olimpiada Geniilor din SUA, s-au alăturat binefăcătorilor din județul nostru și ajută la fabricarea de viziere. Daniel Marpozan, fiul unei asistente medicale de la Spitalul Județean Sibiu, povestește că mai multe echipe de robotică din România au început să lucreze la confecţionarea de piese pentru aceste echipamente.

Până în prezent au reușit să creeze 200 în jur de suporți de viziere. „Ne-am gândit să ajutăm şi noi cum putem. În plus, am văzut o mobilizare a multor oameni atât în Sibiu, cât şi în alte părţi, fapt ce ne-a determinat să ajutăm şi noi. Cunosc foarte multe echipe de robotică din cadrul competiţiei First Tech Challenge care lucrează toată ziua la producerea vizierelor. Ajutăm cadrele medicale şi nu numai, deoarece avem posibilitatea şi simţim că în acest moment este nevoie de sprijin mai mult decât oricând”, a declarat, luni, pentru AGERPRES, Daniel Marpozan.

Daniel face parte din echipa Herotech, calificată pentru a doua oară la Olimpiada Geniilor din SUA. Cei şase liceeni au renunţat la o parte din banii primiţi de la sponsori pentru competiția la care anul acesta nu vor putea participa, ca să-i sprijine pe cei din linia întâi. De asemenea, elevii spun că de o săptămână cele două imprimante 3D de care dispun funcționează non-stop, însă „folia transparentă sau filamentul PET încep să nu se mai găsească la noi în ţară”.

„Dorim să le mulţumim medicilor, asistentelor, celor de la ISU, Poliţie şi tuturor celor ce se află în linia întâi în această perioadă. Le mulţumim că fac asta pentru noi şi îi încurajăm să fie optimişti, deoarece vor veni şi zile mai bune! Multă sănătate şi putere de muncă tuturor", a spus Daniel Marpozan, în numele echipei din care face parte.

Sursa: Agerpres.ro

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus