Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Nelu Tătaru despre cazurile de infecții cu noul coronavirus: ne menținem în aceea creștere ușoară

Nelu Tătaru despre cazurile de infecții cu noul coronavirus: ne menținem în aceea creștere ușoară

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat marţi că numărul infecţiilor cu noul tip de coronavirus se menţine într-o creştere uşoară, "progresivă", însă nu există un aflux de cazuri care să blocheze activitatea în unităţile medicale.

Potrivit ministrului, raportarea numărului de infecţii a fost mai scăzută, întrucât în weekend au fost lucrate mai puţine teste.

"Au fost în weekend teste mai puţine. S-au lucrat mai puţine teste şi acesta este şi motivul. (...) În acest moment, ne menţinem în acea creştere uşoară, progresivă, dar nu avem acel aflux de cazuri care să blocheze oarecum unitatea medicală respectivă. Avem o serie de cazuri dificile, critice, aflate în terapiile intensive şi vom avea şi un număr de decese în consecinţă. În acest moment, suntem la o diferenţă de două-trei zile cu testele care trebuie prelucrate", a spus Tătaru la Digi 24, citat de Agerpres.

El a adăugat că în România sunt aproximativ 50 de puncte de testare.

"Avem mai multe puncte de testare. Ajungem la vreo 50 de puncte de testare în acest moment, dar trebuie să repartizăm într-un mod mai judicios aceste teste pe aceste centre de testare, pentru a putea ca testările care se pot face într-un centru care are o producţie mai mare să le ducem pe toate acolo, urmând ca centrele mici să nu fie aglomerate cu un număr de teste care să le sufoce şi aşteptăm mai multe zile să avem rezultate", a arătat Tătaru.

Potrivit acestuia, sunt suficiente teste.

"Avem o organizare astfel încât fiecare judeţ să fie repartizat unui centru regional mare, care să poată prelucra testele în timp util", a explicat ministrul Sănătăţii.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 842

Comentarii

2 comentarii

daniel

Acum 3 ani

acea
Raspunde

mihai

Acum 3 ani

crestere usoara sau testare putina? ;)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus