Duminică,
28.05.2023
Parțial Noros
Acum
11°C

Studenții vor susține o parte dintre examene, online

Studenții vor susține o parte dintre examene, online

Admiterea în universități se va face după susținerea examenului de bacalaureat, a anunțat astăzi, ministrul educației Monica Anisie, în cadrul unei conferințe de presă. Totodată, în ceea ce privește învățământul universitar, cursurile se vor susține în continuare online, iar examenele se vor susține tot prin intermediul tehnologiei, acolo unde este posibil. Situația este diferită atunci când vine vorba despre examenele care necesită proiecte și lucrări de laborator. Monica Anisie, ministrul educației a susținut astăzi, 7 aprilie, o conferință de presă pe tema continuării anului școlar și universitar în condițiile stării de urgență. Acesta a vorbit despre continuarea cursurilor universitate în sistem online și chiar susținerea, acolo unde va fi posibil, a examenelor, cu ajutorul tehnologiei.

„Vom elabora și cadrul normativ privind activitățile suport fie în regim online fie prin alte mijloace de comunicare în ceea ce privește învățământul universitar. Activitățile se vor desfășura în mediul online cu excepția celor care necesită laborator sau proiect. Activitățile care impun acțiunea față în față vor fi recuperate modular, intensiv, după încetarea stării de urgență. Admiterea la ciclul de licență în învățământul universitar se va organizat după susținerea examenului național de Bacalaureat, iar admiterea la masterat sau doctorat se va organiza după susținerea examenului de licență sau disertație. Vreau să mai precizez, încă o dată, că toate aceste măsuri pe care le am luat de comuna acord cu parteneri educaționali pot suferi modificări în funcție de hotărârile pe care le va lua Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență”, a spus Monica Anisie.

O intervenție în cadrul conferinței a avut și Gigel Paraschiv, secretarul de stat pentru învăţământ superior din cadrul MEC, care a spus că în universităţile româneşti activitatea se desfăşoară în online, și că instituțiie dispun de infrastructura necesară pentru a derula aceste activităţi, iar cadrele didactice au abilităţile necesare pentru a merge mai departe cu procesul educaţional în învăţământul superior. Cu privire la susținerea tezelor de doctorat, secretarul de stat a spus că au fost trimise note care dau posibilitatea universităţilor ca tezele sa fie susţinute online cu acces public şi cu înregistrarea şi arhivarea lor la nivelul fiecărei universităţi. Totodată, pentru admitere, nu a fost necesară modificarea cadrului legal prin Ordin de Ministru, deoarece metodologia cadru prevede posibilitatea de preînscriere/înscriere a tinerilor care doresc să urmeze cursuri universitare în online.

Sursa Foto: Arhivă

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

axxy

Acum 3 ani

dar examenele de sfarsit de semestru pentru studenti, cum se vor desfasura? si cand?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus