Sâmbătă,
13.04.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Ministerul Sănătății: Euthyrox va ajunge în farmacii la jumătatea lunii aprilie

Ministerul Sănătății: Euthyrox va ajunge în farmacii la jumătatea lunii aprilie

În ulimele luni Euthyrox, un medicament utilizat de pacienții cu afecțiuni tiroidiene a fost găsit extrem de greu în farmacii. Din acest punct de vedere, reprezentanții Ministerului Sănătății au făcut o informare cu privire la aprovizionarea cu acest medicament.

„Având în vedere disponibilitatea scăzută a medicamentului Euthyrox pe piața din România, la solicitarea ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, reprezentanții Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România au avut întâlniri cu reprezentanții companiei producătoare, cu distribuitorii en-gros și reprezentanții Colegiului Național al Farmaciștilor. Astfel, compania producătoare a anunțat că, în depozitele din România au fost aduse în data de 31 martie 2020, un număr de 140.122 cutii de Euthyrox 100 mcg. Dintre acestea, 54.240 cutii au fost deja distribuite”, spun reprezentanții ministerului.

Totodată, anunță că în zilele de 13 și 14 aprilie vor fi livrate alte 77.499 cutii de Euthyrox 50 mcg și 59.315 cutii de Euthyrox 25 mcg, loturi care deja au fost eliberate din Germania.

Ministerul Sănătății face un apel către pacienți pentru a nu face stocuri de medicamente și a nu le utiliza fără acordul medicului curant.

Totodată, Ministerul Sănătății mulțumește Colegiului Farmaciștilor din România pentru colaborare și adresează rugămintea către farmacii de a elibera aceste produse numai pe baza prezentării documentelor medicale.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

///

Acum 4 ani

Azi am cumparat de la una dintre farmaciile anuntate in acest ziar 2 masti ( erau din acelea chirurgicale) si 2 perechi de manusi si am platit 22 de lei. Cine spunea ca nu se profita de pe urma pandemiei?
Raspunde

Georgeta Popescu

Acum 3 ani

Ministerul Sanatatii" rezolva "pe hartie toate problemele. Noi pacientii ne plimbam din farmacie in farmacie cu reteta in speranta ca , conform promisiunilor Ministerului Sanatatii vom gasi Euthyrox, lucru care nu se intampla. noi speram...speranta moare ultima...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus