Vineri,
23.07.2021
Partial Noros
Acum
24°C

Premierul Orban anunță o formă de șomaj tehnic pentru bugetari

Premierul Orban anunță o formă de șomaj tehnic pentru bugetari

Premierul Ludovic Orban a anunțat miercuri seara că în guvern că a fost gândit un sistem prin care o parte a bugetarilor vor fi trimiși în șomaj tehnic.

Este vorba despre un mecanism prin care, în unele zone ale sistemului public, jumătate dintre angajaţi să lucreze 15 zile, iar restul să fie "plătiţi într-un fel de şomaj tehnic şi invers".

"Acest mecanism trebuie să asigure funcţionarea zonei publice", a declarat premierul Orban, menţionând că nu pot fi afectate sistemul sanitar, cel de ordine publică, militar sau de asistenţă socială.

Ludovic Orban a declarat, miercuri seară, la B1 Tv, că se pregăteşte o reglementare pentru angajaţii din sistemul public.
"Sunt zone publice care nu pot fi afectate, ba chiar avem nevoie de resurse suplimentare. Nu putem afecta zona de spitale, DSP, ambulanţe, zona MAI cu jandarmi, pompieri, poliţişti, nu putem afecta zona militară. Sunt mai greu de afectat zona Ministerului Muncii, pentru că ANOFM este implicată în acordarea şi procesarea sumelor pentru somajul tehnic, AJPIS, ITM, Casele de Pensii sunt implicate. Sunt zone publice unde nu putem lua măsuri similare cu somajul tehnic", a explicat premierul.
El a spus că, pentru alte zone, a fost gândit "un mecanism care ţine de evitarea riscului de răspândire a viruslului".
"Împărţim angajaţii în două, fiecare parte să poată menţine funcţionalitatea instituţiei publice. Fiecare angajat lucrează 15 zile, restul sunt plătiţi într-un fel de şomaj tehnic şi invers. Acest mecanism trebuie să asigure funcţionarea zonei publice. Practic, jumătate din angajaţi vor fi într-o formă de şomaj tehnic şi beneficiază de 75% din salariul mediu brut", a afirmat Orban.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

7 comentarii

Alzara 1918

Acum 1 an

Vor avea curajul restructurării după alegeri ?
Raspunde

eu

Acum 1 an

Curaj ar avea dacă ar face restructurări înainte de alegeri...
Raspunde

Ioo

Acum 1 an

Pai dupa alegeri nu vor mai fi la guvernare deci nu vor mai putea sa restructureze nimic
Raspunde

Adevarul gol-golut

Acum 1 an

Abraham Lincoln zicea: "Pe unii oameni ii poti pacali tot timpul, pe toti oamenii ii poti pacali uneori, dar nu poti sa-i pacalesti pe toti oamenii tot timpul." Bugetarii sunt cei pe care pnl (PDL) ii pacalesc tot timpul !
Raspunde

Sibian

Acum 1 an

..iar ii tineti in puf pe bugetari!Cum adica o alta forma de somaj tehnic?Pt angajatii privati somaj tehnic si la bugetari ceva ce seamana cu somajul tehnic.
Raspunde

Iooo

Acum 1 an

De pensiile speciale nu se mai aude nimic? Alea inca raman? Sa nu mai zicem de alte cheltuieli inutile efectuate de aparatura de stat. In situatia actuala, pe langa faptul ca statul nu au facut reduceri de cheltuieli, desi economia regreseaza, nici cheltuiele cauzate de coronavirus nu au fost foarte mari din partea statului. Si achizitile facute, probabil au fost facute "de unde trebuie la pretul corect". Noroc cu societatea civila, daca nu erau donatiile, muream toti, incet dar sigur.
Raspunde

de veghe in lanul de porumb

Acum 1 an

Sa inteleg ca comentatorii de pe turnul sfatului au experienta si detin studii de oportunitate si eficienta in restructurari ....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus