Marţi,
17.05.2022
Acum
0°C

Contract de 9,5 mil. de euro pentru modernizarea și extinderea transportului electric în Mediaș

Contract de 9,5 mil. de euro pentru modernizarea și extinderea transportului electric în Mediaș

La 38 de milioane de lei, la care se adaugă și TVA, este aproximată valoarea contractului de modernizare și extindere a sistemului de transport electric din municipiul Mediaș.

Autoritățile din Mediaș au lansat licitația pentru atribuirea celui mai mare contract de modernizare și extindere a sistemului de transport electric din județul Sibiu. Este vorba de un contract care implică atât modernizarea și reabilitarea rețelei de contact existente a troleibuzelor cu o lungime de 19 km (rețea cu o vechime de peste 25 de ani), cât și de extinderea rețelei pe două noi rute, cu lungimi de 5,3 km și, respectiv, nouă km. Prima rută extinsă va fi pe strada Stadionului, până la Uzina de Apă (ieșirea din oraș), iar cea de-a doua va urma traseul străzilor Avram Iancu – Moșnei – Heleșteu. Odată cu extinderea rutelor este prevăzută și amenajarea platformelor de întoarcere. ”Realizarea noii rețele de troleibuz propusă pentru extindere se va face utilizând aceleași tipuri de elemente, similare cu elemente componente ale rețelei existente”, se arată în documentația de atribuire a contractului. Totodată, contractul prevede construirea de noi stații pentru transportul public, inclusiv dotarea acestora cu camere video și panouri de informare în ceea ce privește timpii de așteptare.

Mare parte din acest contract include, însă, și lucrări de reabilitare și modernizare a trei poduri și a unui pasaj, situate pe ruta autobuzelor. Este vorba de podul peste pârâul Ighiș de pe șoseaua Sibiului, despre podurile peste pârâul Moșna de pe strada Aurel Vlaicu și, respectiv, str. Moșnei și despre pasajul peste calea ferată aflat la intersecția străzilor Hermann Oberth, Avram Iancu și Cloșca.

Contractul scos la licitație are un termen de realizare de 18 luni, fiind împărțit în trei etape. În prima etapă, pe parcursul a cel mult două luni, trebuie elaborat proiectul tehnic și celelalte documentații necesare. Cea de-a doua etapă este cea de verificare, în termen de cel mult o lună, a acestor documentații, pentru execuția propriu-zisă a lucrărilor fiind alocate 15 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Termenul de garanție a lucrărilor solicitate este de

Procedura de atribuire a contractului are termen-limită pentru depunerea ofertelor de către companiile interesate ziua de 15 mai 2020. Autoritățile din Mediaș își propun să finalizeze evaluarea ofertelor depuse cel mai târziu la jumătatea lunii august.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus