Duminică,
24.01.2021
Parțial Noros
Acum
7°C

Benedek Zacharie: Transportatorii trebuie scutiți de taxele de drum. Împrumuturi din Trezorerie pentru primării și instituții publice

Benedek Zacharie: Transportatorii trebuie scutiți de taxele de drum. Împrumuturi din Trezorerie pentru primării și instituții publice

Liderul de grup din Camera Deputaților al UDMR, sibianului Benedek Zacharie, a depus o inițiativă parlamentară prin care scutirea de taxele de drum și poduri pentru mașinile cu o capacitate mai mare de 2,4 tone.

În opinia acestuia, autovehiculele de transport marfă cu o capacitate maximă autorizată, mai mare de 2,4 tone, trebuie să fie scutite de taxa de drumuri și poduri, facilitând, astfel, funcționarea companiilor de transporturi în perioada pandemiei. „Sunt necesare măsuri pentru a ajuta transportul de marfă, deoarece serviciile oferite de acest sector sunt indispensabile în  perioada pandemiei. Astfel, dacă va fi eliminată taxa pentru drumuri și poduri, aceste companii vor fi scutite de o povară în plus, în această perioadă dificilă”, a declarat Benedek Zacharie.

Împrumuturi fără dobândă pentru terminarea construcțiilor începute

Deputatul a solicitat, în același context, împrumuturi direct din Trezorerie pentru încheierea lucrărilor edilitare începute, în situația în care autoritățile locale rămân fără bani. „Lecția desprinsă în urma crizei din anul 2008 a fost aceea  că Guvernul de atunci a neglijat capitolul „investiții publice”. Proiectul de lege al UDMR ar oferi o soluție parțială pentru evitarea acestui neajuns: solicităm ca Trezoreria de Stat să acorde împrumuturi fără dobândă pentru încheierea lucrărilor respective , în cazul în care o administrație locală sau o altă instituție de stat se află în incapacitatea de a putea plăti investițiile deja începute. Ulterior, administrația locală va avea la dispoziție 15 zile pentru plata facturii”, susține parlamentarul.

Liderul grupului parlamentar al UDMR din Camera Deputaților, susține că a solicitat dezbaterea în procedură de urgență a acestui proiect de lege, înregistrat pe 9 aprilie.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Sibian

Acum 9 luni

Asta se crede in Ungaria lui Horban nu in Romania lui Johann.
Raspunde

zzz

Acum 9 luni

tovarasu' Benedek care anul trecut pe vremea asta ne vorbea de statul paralel si de imperativul schimbarii Codului penal si al codului de procedura. o trompeta trista...
Raspunde

2cents

Acum 9 luni

Mai ales pentru transportatorii de lemn si cherestea. Ah, si pentru autocarele de zilieri pentru vest.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus