Marţi,
18.01.2022
Innorat
Acum
0°C

FOTO Malurile Cibinului, inundate de gunoaie. Nu pot fi strânse, pentru că proprietarii terenurilor din jur sunt în carantină

FOTO Malurile Cibinului, inundate de gunoaie. Nu pot fi strânse, pentru că proprietarii terenurilor din jur sunt în carantină

Decesul soților Mihuțescu, în urma infecției cu noul coronavirus, și intrarea în carantină a rudelor lor de pe strada Grâului are efecte nebănuite și asupra mediului. Gunoaiele deversate pe malul Cibinului în ultimele luni nu pot fi ridicate, pentru că accesul se poate face doar traversând terenuri private, cu proprietari aflați în carantină, explică Primăria Sibiu.

IMG_20200410_182205

Un sibian ne-a transmis săptămâna trecută un set de fotografii cu maldărele de gunoaie care zac pe malul Cibinului, în zona cartierului Turnișor. ”Locuiesc pe strada Maramureșului și zilnic când merg la serviciu văd din drum gunoaiele de pe malul Cibinului. Ieri am zis să mă duc mai aproape și să le fotografiez. Credeți-mă că este horror, pur și simplu groapă de gunoi. Unde sunt rromi lângă apă, așa arată malul. Pozele sunt în vecinătatea străzilor Orzului și Grâului. Nu înțeleg cum justifică primăria”, a scris sibianul.

IMG_20200410_182210

Administrația locală anunță că se va curăța zona, însă după ce acele persoane ies din carantină. ”În zona respectivă se depozitează frecvent deșeuri. De aceea Poliția Locală și Serviciul Salubrizare au făcut regulat controale pentru a identifica cetățenii care depozitează ilegal deșeuri aici. Accesul în zona respectivă de mal se poate face doar prin curtea unor proprietăți private care, în prezent, sunt în carantină. În acest context, intervenția în vederea curățării a fost amânată până după ridicarea acestei măsuri”, a răspuns șef Serviciu Comunicare, Relații Externe și Marketing din cadrul Primăriei Sibiu, Mirela Gligore.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

22 comentarii

statul defect

Acum 1 an

dar cum facem sa-i identificam si amendam la sange pe "gunoaiele" care arunca gunoaie? atitudinea asta a autoritatilor - da ,nu-i bai,le ridicam nu face decat sa-i încurajeze. Costurile fiecarei ridicari trebuie contorizate si cei prinsi incarcati bine cu amenda plus costurile ridicarii....la fiecare amenda plus costurile cele mai mari ale ultimelor ecologizari
Raspunde

PV

Acum 1 an

Trebuie rezolvata problema tiganilor certati cu legea, in general, nu doar a celor din Turnisor. Din pacate ne cam ascundem dupa deget cand vine vorba sa se respecte legea, imediat se face referire la "drepturile omului" uitand de indatoririle lui...
Raspunde

Marian

Acum 1 an

Nu-i vorba de asa zisa nerespectare a drepturilor omului, problema mare e ca politia locala este ZERO! O adunatura de lasi, needucati, fara spirit civic. Cand prind cate un gainar, o data pe an, se promoveaza in toate ziarele de parca ar fi anihilat cea mai mare retea de droguri din Europa.
Raspunde

serios ??

Acum 1 an

fix acum s-a trezit primaria sa-i pese de acele gunoaie? cand proprietarii sunt in carantina?? pai acolo sunt gunoaie de zeci de ani, de cand sunt tigani in zona. Dar niciodata nu am avut autoritati care sa impuna legea si sa ia vreo masura.
Raspunde

Casandra Iordache

Acum 1 an

Stați liniștiți, nu sunt doar rromi cei care aruncă gunoaie. La Gura Raului, se întâmplă fix la fel! Oamenii care au gospodării cu ieșire la râu, aruncă gunoaie pe malul acestuia direct din curte. Cu alte cuvinte, pestele de la cap se impute. Este plin Cibinului de mizerii. Camere de filmat, coșuri de gunoi, pubele publice și poliție. Simplu. Soluții există. Degeaba aratam cu degetul către țigani când și restul populației face la fel. Cati nu sunt care își aruncă gunoaiele unde apuca? Pe drumul de la poligon, tot așa, plin de gunoaie. Chiar și în stația de autobuz de la apa canal. Moloz găsești peste tot in afara orașului, chiar și în padurea Dumbrava, aceste este mascat de clasica scuza: "umplutura". O sa ne înecăm in gunoaie.
Raspunde

Ancar

Acum 1 an

Acolo nu sunt proprietati private doamna Primar ....sunt ocupate abuziv de rromi ....dar primaria habar nu are sau nu vrea sa aiba habar ! Acele maluri nu au fost curățate de 30 de ani ! ! Primarul nu este interesat numai de zona centrală! Rușinică! !!
Raspunde

Mihai

Acum 1 an

Daca accesul se poate face doar prin curtile gunoaielor...ghici cine trebuie amendat! Ghicitoare pentru politia locala.
Raspunde

sibian

Acum 1 an

Trebuie sa rezolvam problema cu toti cei certati cu legea si bunul simt , dupa ce se termina cu toata tevatura asta , cei care vor ajutoare de la stat fara sa fi contribuit cu nimica la acesta , sa puna mana sa curete malurile Cibinului de la izvoare pana la revarsare in Olt ! Cred ca timp au berechet .
Raspunde

UnDacLiber

Acum 1 an

Nu sunt gunoaie, oameni buni! Si nu mai fiti rasisiti si intoleranti! E cortegiul funerar al sotilor turcaleti, care inca mai petrece "fara-numar de zile si fara-numar de nopti"! Dar, lasand gluma la o parte: TOTI, indiferent de culoarea pielii, apartenenta politica, educatie, mediu social, sau religie, ne facem vinovati de prapadul din natura - de la satele si orasele din creierul muntilor, pana la ultimul picior de om de la buza Deltei. Peste tot inconstientul nepasator isi arunca sfidator dejectiile oriunde-l taie capu', "ca el plateste taxe; sa vina primaria, sau statu', sau americanu', sau oricare altu' si sa stranga dupa el". Gunoaiele pe care le vedem pe malurile apelor, sau in paduri, sau pe crestele mutilor, reflecta perfect "curatenia" sufletului, a mintii, a trupului si a constiintei celor care lasa din mana, cu buna stiinta, sa cada o bucata de gunoi. Vorba frantuzeasca a rusului de la Tokyo: "Garbage in, garbage out!"
Raspunde

o părere

Acum 1 an

Aceasi situatie si putin mai in amonte, in zona coloniei de romi de pe strada Zavoi, pe malul drept al Cibinului!
Raspunde

dan

Acum 1 an

Gunoaiele acelea se vad si din avion si in google maps si de pe str. Maramuresului. Doar primaria se facea ca nu le vede.
Raspunde

Iooo

Acum 1 an

Daca pentru curatare se ajunge doar prin proprietati private si depozitarea deseurilor se face tot prin respectivele proprietati private. Sa amendeze si puna la plata pentru curatenie proprietarii care au acces in zona. Daca tolerazi azi o sa tolerezi si maine si tot asa.
Raspunde

x

Acum 1 an

Referire la drepturile omului ? Dar de ce se face referire la drepturile omului care tocmai a comis fapta ? Drepturile mele unde sunt ? De ele nu zice nimeni nimic ? Eu nu am dreptul sa trăiesc in curățenie, aer curat, fără microbi cu tona ? M-am saturat sa tot aud de drepturile omului când e vorba de vinovat. De drepturile celorlalți pe care vinovatul le încalcă ... probabil victima/victimele nu au drepturi !
Raspunde

ovidiu

Acum 1 an

Eu nu inteleg prea bine! Cum adica Poliția Locală și Serviciul Salubrizare au făcut regulat controale pentru a identifica cetățenii care depozitează ilegal deșeuri aici? Pai daca accesul se poate face doar prin curtea unor proprietati private, se mai pune problema cine arunca respectivele deseuri? Chiar ne tin de prosti?
Raspunde

Ion Ionescu

Acum 1 an

Cand asociați Sibiul de civilizația occidentala, ar fi bine sa va aduceți aminte si de aceste imagini.
Raspunde

Alzara 1918

Acum 1 an

Ehei , ce curat era pe vremea când nu erau in carantină / izolare ; am eu niște photo de acum o lună : lună !
Raspunde

Best

Acum 1 an

Doar NEPUTINȚĂ,primăria e o gașcă de "prieteni "dar fara direcție...
Raspunde

Iolanda C.

Acum 1 an

La Gura Raului asa au fost invatati: sa-si faca poarta la rau sau la parau' si sa-si arunce gunoaiele.(Stiu de la vecini.) Ia spune-i la una de 35 de ani care nu a iesit din judet , sa nu mai arunce gunoaie...sa vezi ce te spurca! Si impedicatul ala de viceprimar , care se pipi pe el de frica daca ii spui sa le traga o amenda la ghiolbani...e vai de el! Cel mai puturos de cand este Primaria! Au asfaltat pe langa rau, anul trecut ...sunt pline santurile de gunoaie...e drept ca nu sunt cosuri da macar sa blocheze drumul cu bolovani sa ramana pietonal..Hai sa vreau vice pana la pensie....Nu ai sa mai prinzi vreun mandat! Or sa se revolte si aia carev te-au ales... Noi avem casa de vacanta in sat.Suntem 3 in familie si o sa ne schimbam domiciliul sa putem vota la Gura.
Raspunde

Vasile Vasilache

Acum 1 an

Au montat niste bănci cu mese recent pe pietonala. Coșuri de gunoi, ioc! Nici nu vor. "cine le golește? Și oricum tot pe jos o sa arunce." Mai sus spre baraj vis a vis de "festivalul bujorului" se afla un munte ilegal de gunoi. Nimeni nu zice nimic, toată lumea doarme. Se fura din pădure în prostie. Politie nu exista in sat, ocolul doarme-n post. Poate se rezolva toate atunci când o veni barajul peste noi. Maram sat de gospodari.. alcoolici poate, că-i plin de bebelușe Neumarkt in toate sanțurile.
Raspunde

Robert

Acum 1 an

Eu am facut pozele si le-am trimis redactiei. Stand in zona o sa vad daca se vor curata locurile, evident dupa ce trece pandemia. Eu zic ca nu se vor curata. In unele locuri nu se poate curata manual, doar cu excavator asa de gros e stratul. Inca ceva, lucrarile ar trebui supravegheate fiindca romii vor arunca in Cibin tot gunoiul sperand ca scapa mai usor! O sa mai trimit redactiei fotografii pe viitor cu situatia de acolo. P.S: zicea bine mai sus cineva ca toata zona pana spre aeroport e asa, e o colonie prin zavoi care traieste pe gunoaie.
Raspunde

thb

Acum 1 an

De cinci ani de zile, il rog pe primarul din comuna, cand vine pe drum spre satul apartinator unde locuim, sa se dea jos din "primar-mobilul" sau, sau sa vina pe jos, sa se uite si pe marginea drumului si jos in vale.....sa vada "dejectiile unei societati fara lege"..... Mi se spune repetat ca nu noi, localnicii aruncam - ci cei ce trec cu masina pe Transalpina.... Dispunem cu mandrie, in schimb de o "armata" de asistati sociali care, beau bere si asculta manele....de care nu ne putem atinge....sa-i scoatem la curatat.....ca poate asa nu o sa mai arunce..... Am calatorit mult in tara, si din pacate, nu am gasit un petec de mai mult de 10m/10m in care sa nu fie gunoaie..... Nu stiu cu ce se ocupa armata de functionari bine platiti ai Ministerului Mediului.....
Raspunde

Dacă fiecare comentariu s-ar lăsa cu câte o sesizare, ce fain ar fi!

Acum 1 an

Stimate domnule/Stimată doamnă, Subsemnatul..........., domiciliat in ......., CI seria...nr...., prin prezenta vă aduc la cunoștință( reclam) următoarele: râul Cibin se află într o stare mizerabila ce denotă faptul ca locuitorii din comuna Gura Râului și municipiul Sibiu de pe cursul acestui rău aruncă zilnic deșeurile rezultate din gospodăriile lor. Se pot observa foarte ușor, multe gospodari, care fiind în apropierea albiei râului, cum aceștia aruncă și depozitează deșeuri.Consider că atât instituția dumneavoastră cât și autoritățiile locale sunteți direct răspunzători pentru aceste fapte. Vă rog să luați măsuri urgente pentru curățirea albiei râului Cibin și sanctionarea celor care deversează deșeuri în râu. Vă rog să întreprindeți măsurile necesare pentru analizarea situației reclamate și să îmi comunicați rezultatul acestora la adresa de e-mail:................... Primăria Sibiu-primar@sibiu.ro Avocatul poporului- petitii@avp.ro Garda de Mediu COMISARIATUL JUDETEAN SIBIU Adresa: Dn1 Fn. Selimber, Sibiu Telefon: 0269 / 445.738 Fax: 0269 / 240.063 E-mail: cjsibiu@gnm.ro Ministrul Mediului Costel Alexe-cabinet.ministru@mmediu.ro
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus