Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
14°C

Salvatorii sibieni au răspuns în 24 de ore la peste 100 de solicitări, majoritatea medicale

Salvatorii sibieni au răspuns în 24 de ore la peste 100 de solicitări, majoritatea medicale

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a gestionat peste 160 de apeluri ale sibienilor, în ultimele 24 de ore, primite pe numerele de telefon deschise în perioada pandemiei. De asemenea, salvatorii au răspuns unui număr de 138 solicitări, majoritatea de natură medicală.

Cetățenii și autoritățile publice au la dispoziție, în această perioadă, două numere de telefon (0269-211254 și 0269-216103 și o adresă de mail [email protected]). Sibienii au efectuat în ultimele 24 de ore peste 160 de apeluri pe aceste căi, pentru a solicita diferite informații, în contextul COVID-19.

Potrivit raportului transmis de Prefectura Sibiu, solicitările telefonice și scrise au vizat în principal centralizarea datelor și informațiilor referitoare la acțiunile de prevenire a răspândirii noului coronavirus, întocmirea răspunsurilor la solicitările autorităților administrației publice locale, coordonarea dispunerii în autoizolare sau carantină a persoanelor pe teritoriul județului Sibiu și sprijinul acordat persoanelor aflate în carantină, izolare sau autoizolare, care necesită ajutor.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență au răspuns unui număr de 35 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 103 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției monitorizează în prezent 529 persoane izolate și 451 persoane aflate în carantină. În județul nostru, în urma testării COVID-19 au fost confirmate pozitiv 111 de persoane și 452 de rezultate au fost negative. Până în acest moment în județul Sibiu au fost înregistrate 9 decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv COVID-19.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus