Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Primarul din Brateiu și doi angajați ai primăriei, trimiși în judecată de DNA

Primarul din Brateiu și doi angajați ai primăriei, trimiși în judecată de DNA

Fonduri europene obținute nejustificat este acuzația adusă de procurorii DNA primarului comunei Brateiu Elena Marian și angajaților din cadrul primăriei, Ionel Chișiu și Maria Anca Andrei, în urma unei anchete.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba-Iulia au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a celor trei pentru folosire sau prezentare cu rea-credință de documente sau declarații false în scopul obținerii pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată. ”În perioada 2012-2015, cei patru inculpați, în nume propriu și cu rea-credință, ar fi depus la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) mai multe documente false (contracte de arendare, diferite adeverințe, etc.) în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor de plată unică pe suprafață, pentru suprafețe de teren pe care nu le dețineau în realitate. Prin aceste demersuri, inculpații ar fi obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 154.277 lei. În cauză, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură s-a constituit parte civilă cu suma 166.790 lei, la care se adaugă plata dobânzilor și penalităților de întârziere prevăzute de legislația în vigoare”, se arată într-un comunicat remis de DNA.

În cazul celor trei, a primarului Elena Marian, a consilierului principal în cadrul primăriei, și a lui Ionel Chișiu și Anca Maria Andrei, referent în cadrul primăriei, s-a dispus luarea măsurilor asigurătorii asupra bunurilor mobile și imobile. Elena Marian nu a putut fi contactată pentru a-și spune punctul de vedere, legat de această situație. Ea a câștigat alegerile din 2016, al treilea său mandat, fiind susținută de PNL. A obținut 76,31%, având votul a 1205 cetățeni. În 2012 a fost aleasă pe listele PDL, cu 66,82%. În 2004, a câștigat postul de primar al comunei Brateiu, figurând din partea PSD. A avut atunci un procent de 72,67%. În 2000 a fost aleasă primar pe listele PD, scor: 58,66%. La prima sa candidatură la  funcția de primar,  în 1996, a reprezentat Uniunea Social Democrată PD(FSN) - PSDR și a pierdut în turul doi în fața lui Ioan Dulhaz (PDSR).

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Sibiu cu propunerea de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Foto: ADR Centru. În fotografie apare alături e Elena Marian -  Simion Crețu, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus