Duminică,
26.03.2023
Partial Noros
Acum
13°C

Putem să ne mutăm în alt județ, în timpul stării de urgență? Ce spun polițiștii

Putem să ne mutăm în alt județ, în timpul stării de urgență? Ce spun polițiștii

Una din întrebările transmise Grupului de Comunicare Strategică în ultimele zile s-a referit la posibilitatea ca cetățenii să își schimbe domiciliul în perioada pandemiei. Răspunsul la această dilemă a fost publicat pe pagina de Facebook a Poliției Române.

Întrebare: Aș dori să părăsesc locuința actuală din județul X împreună cu prietena mea și să mergem, cu mașina personală, la adresa de domiciliu din buletin, respectiv din județul Y, deoarece în județul X numărul cazurilor de persoane ce au fost confirmate cu COVID-19 este mult mai mare față de cel din județul Y. Intenționăm să intrăm în autoizolare la domiciliul din Y, împreună cu familia. Putem face această deplasare?

Răspuns: În Ordonanța Militară numărul 3 nu este prevăzut faptul că cetățenii trebuie să rămână la adresa de domiciliu, ci la o locație indicată de ei, cu respectarea prevederilor legale și a restricțiilor impuse. Astfel, precizăm că este permisă inclusiv deplasarea cu familia în altă zonă, dacă persoanele dețin acolo o casă care le oferă condiții mai bune, pentru a rămâne în respectiva localitate.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus