Joi,
03.12.2020
Innorat
Acum
-9°C

Putem să ne mutăm în alt județ, în timpul stării de urgență? Ce spun polițiștii

15 Aprilie 2020 18:09

Putem să ne mutăm în alt județ, în timpul stării de urgență? Ce spun polițiștii

Una din întrebările transmise Grupului de Comunicare Strategică în ultimele zile s-a referit la posibilitatea ca cetățenii să își schimbe domiciliul în perioada pandemiei. Răspunsul la această dilemă a fost publicat pe pagina de Facebook a Poliției Române.

Întrebare: Aș dori să părăsesc locuința actuală din județul X împreună cu prietena mea și să mergem, cu mașina personală, la adresa de domiciliu din buletin, respectiv din județul Y, deoarece în județul X numărul cazurilor de persoane ce au fost confirmate cu COVID-19 este mult mai mare față de cel din județul Y. Intenționăm să intrăm în autoizolare la domiciliul din Y, împreună cu familia. Putem face această deplasare?

Răspuns: În Ordonanța Militară numărul 3 nu este prevăzut faptul că cetățenii trebuie să rămână la adresa de domiciliu, ci la o locație indicată de ei, cu respectarea prevederilor legale și a restricțiilor impuse. Astfel, precizăm că este permisă inclusiv deplasarea cu familia în altă zonă, dacă persoanele dețin acolo o casă care le oferă condiții mai bune, pentru a rămâne în respectiva localitate.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus