Marţi,
19.10.2021
Ploi Scurte
Acum
8°C

A da viață în vremea pandemiei. Experiența unei mame de Florii

A da viață în vremea pandemiei. Experiența unei mame de Florii

Peste 850 de bebeluși s-au născut de la începutul anului și până astăzi la maternitatea din Sibiu. Din luna martie, însă, mămicile au avut de înfruntat și teama de noul coronavirus pe lângă provocările aduse de naștere. O mămică care a născut în ziua de Florii povestește că toate temerile i-au trecut în momentul în care a ajuns, în travaliu, la spital. Spune că personalul medical s-a purtat ireproșabil, iar ceea ce a apreciat în mod deosebit, a fost faptul că au reușit să contureze un cadru în care să nu se simtă tensiunile create de COVID-19.

Aproximativ 857 de bebeluși s-au născut de la începutul anului și până astăzi în maternitatea din Sibiu, potrivit datelor primite de la reprezentanții spitalului. Astfel, în luna ianuarie au fost 261 de nașteri, dintre care cinci gemelare, în total fiind 266 de nou-născuți. Au venit pe lume 131 de băieți și 135 de fete. În luna februarie s-au născut aproximativ 240 de copii, în luna martie au fost 219 nașteri, dintre care trei gemelare. Așadar, în luna martie, au fost 222 de nou-născuți, dintre care 115 băieți și 107 fete. Totodată, de la începutul lunii aprilie, au venit pe lume, 129 de nou născuți.

Alexandra s-a născut, la maternitatea din Sibiu, chiar în ziua de Florii. Este un bebeluș sănătos și frumos, care a decis să vină pe lume chiar în mijlocul pandemiei de COVID-19. Mama ei vorbește despre ce înseamnă să naști într-o perioadă în care medicii se luptă cu un dușman nevăzut și periculos. „Teamă mi-a fost înainte să ajung la spital. Este imposibil să nu te gândești la ceea ce s-ar putea întâmpla, mai ales că văzusem, la începutul lunii aprilie, cazul unei  asistente de la Obstretică Ginecologie care a fost infectată cu noul coronavirus. Ai fiori pe șira spinării și coșmaruri noaptea, dar totul a durat până în clipa în care am ajuns la spital. Eram în travaliu, iar în acele momente nu te mai poți gândi decât la tine, la copil și la naștere, sperând că totul va fi bine. Trebuie să recunosc că personalul medical a fost ireproșabil. Am născut cu medic, cu asistentă și cu medic rezident. Toți și-au dat interesul ca lucrurile să decurgă bine. Alexandra a fost mărișoară și am pierdut mult sânge în timpul nașterii, iar imediat după ce am născut-o, am leșinat. Din fericire s-au descurcat minunat și acum totul este bine. M-au ținut în spital până s-au asigurat că sunt bine din toate punctele de vedere. A existat comunicare, dar ceea ce am apreciat la ei în mod deosebit a fost că nu-ți insuflă teama de coronavirus. Personalul medical poartă măști și mănuși, dar multe în secție nu sunt schimbate. Totul decurge ca înainte, același proceduri, aceleași analize. Eu sunt la a doua naștere. Singura diferență este că nu mai are voie nimeni să vină la tine în vizită. Este un circuit închis. M-am simțit în siguranță. În maternitate nu am simțit teamă, iar asta a fost foarte important”, spune N.S., mama Alexandrei.

Alexandra și mama ei au fost externate chiar astăzi și s-au întors în familie pentru a sărbători Paștele.

Potrivit informațiilor oferite de reprezentanții Prefecturii Sibiu, până în acest moment, nicio mămică și niciun bebeluș de la maternitatea din Sibiu nu au fost infectați cu noul coronavirus.

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus