Duminică,
05.12.2021
Cer Senin
Acum
0°C

VIDEO-Poluare după modelul București. Amenzi pentru constructorii care ard gunoaie la marginea Sibiului

VIDEO-Poluare după modelul București. Amenzi pentru constructorii care ard gunoaie la marginea Sibiului

Mai mulți constructori care lucrează la marginea Sibiului au fost amendați după ce deșeurile rezultate au fost arse, iar fumul a venit în casele sibienilor.

Sibienii care locuiesc în zona Cireșica s-au trezit zilele trecute cu fum în case și miros greu de suportat. Într-o ignoranță totală, la mică distanță de blocurile lor, câțiva muncitori au strâns gunoaiele rezultate pe șantier și le-au dat foc.

”Vântul aducea tot fumul înspre noi. Am sunat să anunț situația și, la început, m-au cam pasat autoritățile de la una la alta, dar am fost plăcut surprins să văd că în zece minute a și apărut un echipaj de Poliție în zonă. În zilele următoare au venit frumos mașini de gunoi care au ridicat resturile așa cum este normal și civilizat”, a declarat Vasile D., unul dintre sibienii care locuiesc în vecinătate.

Dezvoltatorii imobiliari au fost vizitați și de Garda de Mediu, care le-au aplicat amenzi în valoare de 16.000 de lei.

”Situația din zona descrisă ne este cunoscută, au fost identificate neconformități privind modul de gestionare a deșeurilor din construcții, atât în modul de colectare al acestora cât și de eliminare a lor, respectiv arderea deșeurilor, fapt interzis a se realiza în afara instalațiilor mari de ardere. În acest sens au fost sancționați doi dezvoltatori imobiliari, valoarea amenzilor fiind de 16.000 de lei”, arată Elena Daniela Anghel, comisar șef în cadrul Comisariatului Județean Sibiu al Gărzii Naționale de Mediu.

Specialiștii în protecția mediului mai spun că începând cu acest an urmăresc și aplic sanțiuni și pentru poluarea aerului.

”Au fost realizate inspecții în organizările de șantier de pe raza județului Sibiu, ocazie cu care s-au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 65.000 de lei”, mai explică Elena Daniela Anghel.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

7 comentarii

petre

Acum 1 an

Pe langa faptul ca toate cladirile de locuinte construite in zona respectiva de "dezvoltatori" sunt de o calitate ingrozitoare si absolut monstruoase, santierele par sa fie impanzite de muncitori agricoli si nicidecum de constructori in adevaratul sens al cuvantului. Se ard deseuri, se arunca moloz direct de la nivelul la care se lucreaza, nu exista organizare de santier, nu exista toalete ecologice, etc. Norii de fum si praf se ridica peste o buna parte din oras din santierele respective. Toate autoritatile in domeniu dorm linistite. Revoltator!
Raspunde

Alin

Acum 1 an

Nimeni nu doarme cu stomacul gol.
Raspunde

Local2

Acum 1 an

Ce ghetou....viitor ghetou. Cine naiba proiecteaza cladirile astea? Guta? Ala care canta/urla in tot orasul.
Raspunde

MB

Acum 1 an

Norii de fum si gaze otravitoare!!
Raspunde

Prostie Toxica

Acum 1 an

Arata ca Auschwitz chestiile alea.... facute de aacesti "dezvoltatori", indivizi fara studii, care au reusit sa mituiasca arhitectii urbani... alti hoti, pentru a construi asemenea abominatii. Pe langa acesti indivizi numiti generic dezvoltatori, care creeaza doar mizerie prin ceea ce "construiesc" cat si prin ceea ce ard, mai sunt si populatiile de "minoritati" cu fuste si palarii, care ARD CABLURI SI DESEURI COMPUSE, pentru a extrage metalele. Toate astea se intampla in cartierul Turnisor cat si in alte zone, Daia, etc. O fac in curtile lor, iar periodic se ridica nori de fum, pe care-i poti observa din departare, la marginea orasului. Ma mira faptul ca au fost amendati acesti indivizi... aceste "fenomene" se intampla de decenii si nimeni n-a facut nimic. Tin minte, acum 3 ani cand am ajuns in Sibiu, dinspre Cluj, cam la ora 4 dimineata.......iar cand am intrat n oras m-ams periat, am crezut ca o luat orasul foc... dar inaintand pe strazi, mi-am dat seama ca fumul iesa din anumite curti, unde se ardeau asemenea cabluri/electronice. Nu se putea respira si era un smog in toata zona turnisor, ceva de nedescris....asa, ca paranteza.
Raspunde

Viorel istrate

Acum 1 an

Daca nu îl mai ard, îl aruncă în pădure. La Rășinari pe râu, cum bine știu toți cei care merg acolo la grătar. Ori în pădurea Dumbrava, sau la Poplaca după poligon. Și la gura raului exista un munte de moloz, la apa canal acolo vis a vis de festivalul bujorului. Molozul ăla ajunge direct în panza freatica și deacolo în paharul și mâncarea sibienilor. Dar na... Garda de mediu acționează cand poftește.
Raspunde

mda

Acum 1 an

in zona prelungirea mihai viteazu s-au ars deseuri ani de zile...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus