Miercuri,
14.04.2021
Innorat
Acum
3°C

FOTO Înghesuială prin piețe: ”Unii oamenii, din păcate, nu vor întotdeauna să asculte”

FOTO Înghesuială prin piețe: ”Unii oamenii, din păcate, nu vor întotdeauna să asculte”

În piețele agroalimentare ale Sibiului apar, punctual, situații în care se formează aglomerări de oameni, interzise în acest moment prin ordonanțe militare. Angajații Piețe Sibiu SA, sprijiniți de polițiștii locali, spun că astfel de situații apar din cauza unor sibieni care refuză să înțeleagă necesitatea respectării distanței față de ceilalți.

Unul din exemplele pozitive ale modului în care sibienii înțeleg să respecte distanțarea socială necesară în contextul epidemiei generată de noul coronavirus a putut fi observat în piața din Vasile Aaron. Acolo oamenii așteaptă intrarea în hala pieței stând la coadă, la distanțe conforme indicațiilor specialiștilor.

La piața din Vasile Aaron, sibienii respectă regulile La piața din Vasile Aaron, sibienii respectă regulile

În Piața Cibin, însă, punctual apar zone în care oamenii se înghesuie, cu toate că autoritățile sunt prezente și cer respectarea distanței de 1,5 – 2 metri față de ceilalți. ”Sunt aici și eu, am fost și ieri, am adus toți angajații, inclusiv pe cei din concediu, să ne sprijine. Avem alături de noi și reprezentanți ai Poliției locale. În zona în care sunt comercianții, într-adevăr, uneori se mai creează aglomerație. Unii oamenii, din păcate, nu vor întotdeauna să asculte. Cu toate acestea, noi continuăm să explicăm și să rugăm să se păstreze distanța socială”, arată Doru Birț, directorul Piețe Sibiu SA.

” Facem un apel la consumatori să respecte distanța socială, să fie deschiși și să accepte măsurile care se impun astfel încât să nu se creeze aglomerație. Recomandăm sibienilor să meargă în cea mai apropiată piață de domiciliu, să aibă o listă de cumpărături astfel încât să nu piardă timp. În piață nu ieșim la plimbare. Să poarte în măsura posibilităților o mască chiar și improvizată și mănuși. Evitați orice contact direct. Dacă aveți simptome de răceală ușoară sau nu vă simțiți bine, evitați să mergeți la cumpărături sau în zone publice. Dacă aveți până în 65 de ani, încercați pe cât de mult posibil să evitați intervalul orar 11.00 – 13.00 pentru cumpărături. Este foarte important ca persoanele din grupele de vârstă vulnerabile să folosească acest interval ca să-și achiziționeze produsele necesare”, comunicat Piețe Sibiu SA
Înaintea sărbătorilor pascale, piețele din Sibiu sunt deschise până la ora 18:00, în cursul zilei de vineri, iar sâmbătă, de la 08:00 la 16:00, fiind instituite și câteva măsuri speciale. ”Măsuri speciale au fost luate în hala din Piața Cibin, sectorul de comercializare a cărnii de miel este separat de sectorul de comercializare a produselor lactate, accesul în aceste sectoare făcându-se distinct. În sectorul de carne se intră pe ușa dinspre semaforul de lângă Podul Cibin, iar ieșirea se va face pe ușa dinspre copertinele de flori. În sectorul de produse lactate, intrarea se face pe ușa de lângă magazinul cu produse naturiste, iar ieșirea se face pe ușa dinspre stația de autobuz. De asemenea, în Piața Rahova și Piața Vasile Aaron accesul se face pe uși distincte, numărul persoanelor care vor putea intra în hală fiind stabilit în funcție de numărul de producători prezenți”, se arată într-un comunicat al Piețe Sibiu SA.

Piața Cibin, vineri, 17 aprilie Piața Cibin, vineri, 17 aprilie

piata cibin coronavirus pasti (7) piata cibin coronavirus pasti (6) piata cibin coronavirus pasti (5) piata cibin coronavirus pasti (4) piata cibin coronavirus pasti (3) piata cibin coronavirus pasti (2) piata cibin coronavirus pasti (1) politie politist piata control stare de urgenta coronavirus (4)

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Zebra

Acum 12 luni

Piata Cibin in sine, cu sau fara coronavirus, e un focar de infectie. Chiar ne place o amenajare de genul de secolul XIX ? Zici ca e scoasa din India sau Bangladesh... dar avem pretentii 'europene'.
Raspunde

de la piata

Acum 12 luni

pai tanti primar e ocupata cu santiere, poze, taiat de panglici etc ...
Raspunde

Toma

Acum 12 luni

De acord cu tine!Piata e o relicva istorica!Am alta problema cu piata pe care am mai spus-o:a fost proiectata pentru pigmei sau media de inaltime a crescut veriginos?De ce?Multi cumparatori dau cu capul in scocurile si burlanele sandramalelor care acopera mesele-sunt prea joase!Sa nu aveti voi atatea junghiuri de cate ori sunteti "pomeniti"in gand sau cu voce tare de cei patiti!
Raspunde

McD

Acum 12 luni

....e usor sa dai vina pe oameni cand totul tine de organizarea activitatii interne in piete...de ce sunt toate mesele din piete ocupate cu comercianti si producatori, ar fi trebuit sa fie mult mai distantate standurile de vanzare a produselor agricole putandu-se astfel controla afluxul cumparatorilor la standuri, deasemenea ar fi trebuit organizate doar 2-3 locuri de acces in piata si acolo restrictionat accesul cumparatorilor in piata la fel ca si in supermarket-uri...dar daca sefia pietelor a incasat banii pentru taxe in avans inca din lunile ianuarie-februarie de la toti comerciantii si producatorii, cum ar fi fost sa le restituie banii acum in perioada de criza,...tot banii conteaza pentru unii din pacate...restul sunt doar vorbe aruncare in vant....parca ne aducem aminte cum era si la F.C. Hermannstadt cu explicatiile...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus