Duminică,
14.07.2024
Cer Senin
Acum
24°C

17 familii din Sadu izolate la domiciliu. Primar: Trei prezintă simptome

17 familii din Sadu izolate la domiciliu. Primar: Trei prezintă simptome

17 familii din comuna Sadu se află în autoizolare la domiciliu după ce membri ai acestora au intrat în contact la locul de muncă cu persoane bolnave de coronavirus.

Este vorba despre persoane angajate la fabrica de produse medicale Raguse Medizinische Produkte România SRL din Cisnădie, unde zilele trecute șase persoane au fost depistate și noul coronavirus și internate în spital.

”Datorită situației de la Fabrica de produse medicale din Cisnădie, comuna noastră este serios atinsa de fenomenul Coronavirus. Astăzi s-a dispus măsura autoizolări a 17 familii cu aparținătorii din gospodărie. De asemenea sunt trei cazuri cu suspiciuni rezonabile de diagnostic, care vor fi ridicate cu Ambulanță și duse pentru testare și probabil tratament medical corespunzător. Facem apel pe această cale la toate persoanele care au intrat in autoizolare, să respecte cu strictețe această Decizie, pentru binele lor, binele semenilor și al comunității! De asemenea, noi toți să respectăm deciziile care ne obligă să “stăm în casă”!”, a transmis primăria Sadu într-un mesaj public adresat cetățenilor.

⚠️ ANUNT FOARTE IMPORTANT ! Datorită situației de la Fabrica de produse medicale din Cisnădie, comuna noastră este...

Publicată de Comuna Sadu pe Sâmbătă, 18 aprilie 2020

Contactat de reporterul Turnul Sfatului, primarul Valentin Ivan a declarat că se află în contact permanent atât cu familiile suspecte, cât și cu Direcția de Sănătate Publică Sibiu.

”În general starea oamenilor este bună. Doar trei persoane se pare că prezintă simptome așa că ele vor fi preluate de personal medical specializat și transportate la Sibiu pentru a fi testate și ținute sub observație. Celelalte vor rămâne să petreacă Paștele acasă, deocamdată”, a spus Valentin Ivan.

Reamintim că după ancheta epidemiologică realizată ca urmare a decesului unei femei de 50 de ani, infestată cu noul coronavirus, pentru aproximativ 290 din cei 297 de angajați ai unei fabrici din Cisnădie a fost dispusă măsura intrării în carantină, alături de familiile lor.

”În ceea ce privește situația de la fabrica de produse medicale Raguse Medizinische Produkte România SRL precizăm faptul că pentru tot personalul acesteia s-a dispus măsura izolării la domiciliu. Pentru persoanele care au prezentat simptome specifice COVID-19, acestea au fost consultate de personalul SAJ Sibiu și ISU Sibiu, iar în urma intervențiilor au fost transportate la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, unde au fost internate. Momentan se află sub observație, iar după caz, sub tratament specific”, au transmis redacției Turnul Sfatului reprezentanții Instituției Prefectului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus