Miercuri,
18.05.2022
Acum
0°C

Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi împărțită sibienilor după ora 21:00

Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi împărțită sibienilor după ora 21:00

Credincioșii sibieni care sărbătoresc Învierea Domnului vor primi în această seară Lumina Sfântă de la Ierusalim de la preoții și voluntarii din tot orașul.

Actualizare:

Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns la Sibiu.

Știre inițială:

În jurul orei 19:00 o aeronavă cu Lumina Sfântă la bord a decolat de pe Aeroportul Internațional Henri Coandă din București cu destinația Sibiu. Pe Aeroportul Internațional Sibiu așteaptă o delegație a Arhiepiscopiei Sibiului condusă de vicarul eparhial Ioachim Tomoioagă, care va prelua Lumina Sfântă și o va duce la Catedrala Mitropolitană din Sibiu.

”În jurul orei 21:00  preoții și voluntarii din Sibiu vor putea începe să distribuie credincioșilor din tot orașul Lumina Sfântă. În unele cazuri s-ar putea să ajungă puțin mia târziu, în altele mai rapid, însă ea va ajunge fără îndoială la toți credincioșii”, au spus reprezentanții Mitropoliei.

Sfânta Lumină de la Ierusalim este considerată cea mai clară dovadă a dreptei credinţe, cea mai evidentă dintre minunile creştine care se petrec în Biserica Ortodoxă.

Din cauza restricțiilor impuse de coronavirus, anul acesta centrele eparhiale, prin protopopiate, vor distribui Lumina Sfântă fiecărei parohii.

Voluntarii din parohii, purtând mască, mănuşi şi ecuson nominal, semnat şi ştampilat de parohie, vor primi Sfânta Lumină şi o vor distribui doar la casele credincioşilor care o solicită şi care o aşteaptă numai în faţa locuinţei, având în mână o candelă sau o lumânare.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

realistul

Acum 2 ani

Dragi redactori TS si dragi forumisti, sarbatori fericite, cu sanatate si noroc.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus