Marţi,
27.09.2022
Partial Noros
Acum
15°C

COVID-19: Peste 1.200 de teste făcute în Sibiu și 182 de persoane confirmate pozitiv

COVID-19: Peste 1.200 de teste făcute în Sibiu și 182 de persoane confirmate pozitiv

În județul Sibiu sunt 182 de persoane confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, iar 36 de persoane au fost declarate vindecate. Totodată, la nivelul județului, 223 de persoane se află în carantină, iar 1.061 sunt izolate. Până în acest moment, 15 persoane au decedat, potrivit informațiilor oferite de reprezentanții Prefecturii Sibiu.

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost efectuate un număr de 1.207 de teste, iar 746 au ieși negative negative. În ceea ce privește numărul de persoane confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, în județul Sibiu sunt 182 de persoane confirmate pozitiv. Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 36 de persoane, iar 15 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.

Totodată, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu monitorizează un număr de 1.061 persoane izolate și 223 persoane în carantină.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 32 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 114 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În cursul zilei de 20 aprilie a.c., 36 de polițiști sibieni, 50 de polițiști locali și 9 efective MApN au desfășurat 119 de misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În ceea ce privește sancțiunile contravenționale, în cursul zilei de ieri, 20 aprilie, au fost aplicate 52 de sancțiuni în valoare de peste 130.000, din care 4 pentru nerespectarea măsurilor privind izolarea, 38 pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației și 10 sancțiuni contravenționale pentru alte fapte în context COVID-19.

În perioada de referință, 20 de persoane au fost conduse în centrele de carantină, iar 515 persoane au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, fiind identificate 4 persoane care nu au respectat măsura izolării și 38 care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea/libera circulație. Totodată, 6 societăți comerciale și PFA au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor impuse în timpul stării de urgență.

În cursul zilei de 20 aprilie a.c., 105 jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu și al Grupării de Jandarmi Mobile Brașov au acționat independent, dar și în cooperare cu polițiști din cadrul IPJ Sibiu, în misiunile specifice contextului prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În urma desfășurării a 6 misiuni independente, jandarmii au aplicat un avertisment scris și o amendă în valoare de 2.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației persoanelor în afara locuinței sau gospodăriei.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a pus la dispoziția cetățenilor și a autorităților publice două numere de telefon (0269-211254 și 0269-216103 și adresă de mail cjcci@isusibiu.ro), la care sibienii au efectuat în ultimele 24 de ore 161 de apeluri pentru a solicita diferite informații, în contextul COVID-19. Menționăm că, solicitările telefonice și scrise au vizat în principal: -centralizarea datelor și informațiilor referitoare la acțiunile de prevenire a răspândirii noului coronavirus; -întocmirea răspunsurilor la solicitările autorităților administrației publice locale; -coordonarea dispunerii în autoizolare sau carantină a persoanelor pe teritoriul județului Sibiu; -sprijinul acordat persoanelor aflate în carantină, izolare sau autoizolare, ce necesită ajutor.

„Reamintim tuturor cetățenilor că nerespectarea legislației în vigoare atrage sancțiuni și, foarte important, necunoașterea legii nu poate fi invocată ca scuză. Tocmai de aceea, recomandăm tuturor să se informeze doar din surse oficiale. De asemenea, este esențial să fim responsabili, să conștientizăm faptul că suntem parte dintr-o colectivitate, iar acțiunile noastre pot afecta comunitatea în care trăim. Vă rugăm să evitați deplasările care nu sunt strict necesare, să respectați toate prevederile în vigoare și rămâneți în casă, atât pentru siguranța dumneavoastră, cât și a celor dragi!”, transmit autoritățile.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus