Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

De Paște, pompierii au avut cu 40% mai puține intervenții față de anul trecut

De Paște, pompierii au avut cu 40% mai puține intervenții față de anul trecut

Anul acesta au fost cu 40% mai puține intervenții ale pompierilor de sărbători față de anul trecut. Potrivit reprezentanților ISU Sibiu, pe perioada Sărbătorilor Pascale au fost 125 de solicitări venite prin numărul de urgență 112 , iar 120 de intervenții au fost ale echipajelor SMURD pentru cazuri de natură medicală.

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu au răspuns, în perioada 17 – 20 aprilie unui număr de 125 de solicitări venite prin numărul de urgență 112, fiind înregistrată o scădere cu aproximativ 40% a numărului de intervenții față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit reprezentanților instituției. Echipajele SMURD au intervenit pentru acordarea primului-ajutor medical calificat unui număr de 120 cazuri de natură medicală. În noaptea de Înviere, pompierii sibieni au desfășurat misiuni preventive de supraveghere a respectării măsurilor de prevenire a incendiilor la unitățile de cult din municipiile Sibiu, Mediaș și localitățile Cârțișoara, Orlat și Agnita.

Totodată, în 19 aprilie, salvatorii sibieni au intervenit pentru localizarea și stingerea a trei incendii izbucnite la locuințe. Unul dintre ele a fost în localitatea Cisnădie, unde incendiul s-a manifestat cu degajare mare de fum în interiorul unui apartament (bucătărie) ca urmare a unei lumânări aprinse lăsate nesupravegheată. A ars mobilier și electrocasnice din interiorul bucătăriei pe o suprafață de aproximativ 8 mp.

Pompieri 1

Un alt incendiu a fost în municipiul Mediaș. Focul s-a manifestat la acoperișul unei case de locuit pe o suprafață de aproximativ 100 mp și la o anexă de aproximativ de 15 mp. Nu au fost semnalate victime. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost tot efectul termic al unei lumânări aprinse lăsată nesupravegheată.

Totodată, s-a intervenit în localitatea Daia, acolo unde incendiul s-a manifestat la o casă nelocuită cu pericol de propagare la locuințele din vecinătate. Intervenția pompierilor militari sibieni a condus la înlăturarea pericolului de extindere a incendiului. Au ars materiale textile pe o suprafață de aproximativ 30 mp. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de efectul termic produs de jar, scântei care au întrat în contact cu materiale textile. Pompierii spun că, din informațiile primite de la fața locului, se pare că uneori acolo locuiau oamenii fără adăpost. Nu au fost semnalate victime.

În a doua zi de Paște, în 20 aprilie, pompierii au fost solicitați să intervină în municipiul Sibiu, str. Semănătoarelor pentru stingerea unui început de incendiu la acoperișul casei ca urmare a supraîncălzirii coșului de fum.

„Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu sunt mobilizați permanent, pentru gestionarea operativă a tuturor situațiilor de urgență și acordarea primului-ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate. Reamintim tuturor faptul că numărul unic 112 este destinat exclusiv apelurilor de urgență!”, transmit reprezentanții ISU.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus