Sâmbătă,
19.06.2021
Parțial Noros
Acum
21°C

Orban s-a răzgândit. Bugetarii nu vor mai intra în șomaj tehnic

Orban s-a răzgândit. Bugetarii nu vor mai intra în șomaj tehnic

Premierul Ludovic Orban a anunțat astăzi că ideea ca bugetarii să intre în șomaj tehnic ”nu mai este de actualitate”. Potrivit acestuia, motivele ar fi că "ne apropiem oricum de finalul stării de urgență", iar o mare parte din bugetari, cum ar fi cei din sănătate, se află "în prima linie" în lupta contra COVID-19. „O mare parte dintre cei care lucrează în instituțiile publice sunt implicați în prima linie a bătăliei, cum e Ministerul Sănătății. Nu poți să renunți la nimeni din această zonă, dimpotrivă, mai avem nevoie de specialiști suplimentari. Ministerul Apărării, MAI, Ministerul Muncii, care e implicat în derularea tuturor programelor de sprijin referitor la șomajul tehnic și celelalte forme de sprijin pentru profesioniști și alte categorii de angajați. O mare parte din sectorul public este foarte puternic turat, ne apropiem oricum de finalul prelungirii stării de urgență și nu mai e contextul necesar. Am gândit, am analizat, până la urmă nu mai e de actualitate”, a completat Orban. Întrebat dacă renunță definitiv la măsură, premierul a dat același răspuns: „Nu mai e de actualitate, vom vedea!”

Bugetarii din instituțiile administrației centrale și locale urmau să se împartă și să lucreze jumătate din lună pentru 75% din salariul de bază. Prevederile șomajului tehnic nu se aplicau personalului medical, polițiștilor, jandarmilor, profesorilor și personalului din Ministerul Muncii. Orban cerea chiar ca ordonanța de urgență privind șomajul tehnic în sectorul public să includă și șefii.

La rândul său, ministrul Muncii Violeta Alexandru dădea ca sigură adoptarea proiectului, spunând că "este o propunere asumată".

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Teo

Acum 1 an

Unde e solidaritatea sociala pe care o trambitau pnlistii?
Raspunde

dan

Acum 1 an

Si ce au lucrat in ultima luna de ex inspectorii de la finante care nu au mai fost in inspectii? Si acei bugetari care nu fac altceva decat sa puna cate o stampila si apoi te trimit la alt ghiseu din moment ce acele institutii au fost inchise pe motiv ca toti eram izolatila domiciliu? Este bine de stiut ca ei si-au luat salariile intregi.
Raspunde

Toma

Acum 1 an

Este strigator la cer!Orban este la fel ca predecesorii sai!De teama alegerilor viitoare in care ar putea pierde sprijinul bugetarilor, de teama opozitiei si a televiziunilor,Orban(care e preocupat mai mult de propria frizura) a facut o greseala uriasa:a calcat in picioare pe toti nebugetarii si pe pensionari!La ce bun discursul demagogic si promisiunile facute?Nici starea de urgenta nu scuza gafele facute si lipsa totala de profesionalism. Nu toti bugetarii sunt medici!Cred ca-i cea mai mare gafa a guvernului si un gest de lasitate!Si ne mai miram ca pleaca lumea pe capete din tara?
Raspunde

Inspectorul Javert

Acum 1 an

Niciodată nu a fost de actualitate să trceceți în şomaj tehnic un bugetar care stă acasă .Nu înțeleg la ce naiba i-ați dat jos de la putere pe socialiști ? Teodorovici ar fi procedat exact ca voi ,sub pretextul că protejați poporul risipiți resursele României şi înglodați țara în datorii .Ca cetățean al acestei țări (plătitor cinstit de taxe şi impozite ) vreau să știu cu cât ați îndatorat România de la începutul anului şi cine va plătiiii datoriile țării acum când voi ați preluat ştfeta de la PSD în atunci când vine vorba de orgiile bugetare .Vă spun şi vouă ce i-am spus şi lui Trif : dacă vă credeți GIGI BECALI, pomană electorală să faceți din banii voștri, ratați nenorociți care sunteți voi.
Raspunde

Inspectorul Javert

Acum 1 an

Ați risipit banii pe bugetarii care stau acasă în fotoliu ,când puteați să folosiți banii pe testele pentru depistarea coronavirusului .Populismul vostru până la urmă o să atomizeze România
Raspunde

kokos

Acum 1 an

Lasa orbane , ca o sa decontati toate gafele la alegerile care vin. Daca ati vrut sa va asigurati voturile celor 1.3 milioane de bugetari , lasa ca o sa pierdeti mare parte din voturile celor 5 milioane de privati!
Raspunde

Sibian

Acum 1 an

ORBAN s a razgandit - sau KWJ ???
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus