Joi,
04.03.2021
Cer Senin
Acum
8°C

Tursib a revenit la programul normal. Șoferii se gândesc la grevă

Tursib a revenit la programul normal. Șoferii se gândesc la grevă

Compania de transport în comun a Sibiului a revenit după perioada de Paști la orarul de funcționare normal, deși numărul călătorilor este vizibil redus din caza restricțiilor impuse de autorități.

Reprezentanții companiei au declarat pentru Turnul Sfatului că autobuzele au revenit la programul obișnuit de circulație și că, cel puțin deocamdată, nu există planuri pentru trimiterea angajaților în șomaj sau reducerea numărului de mașini care ies zilnic pe traseu.

Șoferii de autobuz spun însă că circulă în cea mai mare parte a timpului cu foarte puțini călători. În plus, după încheierea stării de urgență, aceștia se gândesc să demareze acțiuni de protest motivate de lipsa unor beneficii salariale discutate anterior.

”În această perioadă noi aveam programate negocieri pe care a trebuit să le amânăm puțin până la finalul stării de urgență. Am solicitat majorarea tichetelor de masă, printre altele, și a rămas că reluăm discuțiile după jumătatea lunii mai. Noi suntem deciși ca dacă nu ajungem la o înțelegere normală să recurgem la grevă ca formă de protest. O discuție referitoare la nevoile membrilor de sindicat am avut și cu doamna vicepremier Raluca Turcan, care ne-a promis că ne va sprijini în vederea unor majorări salariale”, a declarat Alin Poabar, liderul sindicatului reprezentativ în cadrul Tursib SA.

Șoferii de autobuze mai atrag atenția asupra faptului că în a doua jumătate a anului la Sibiu trebuie să sosească autobuze noi și este planificată înființarea de rute noi de transport în comun, ceea ce duce la nevoia unor noi angajări sau la creșterea stresului în rândul angajaților existenți.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

Inspectorul Javert

Acum 10 luni

Propun ca TURSIB să fie privatizată şi asta pentru binele şoferilor .Se pare că în România singurii angajați care sunt mulțumițide salarii sunt cei din sectorul privat .Aşa că eu le-aş face o mare bucurie şoferilor de la TURSIB privatizând această societate comercială
Raspunde

CSB

Acum 10 luni

Daca noi toti stam in casa, autobuzele astea pe cine plimba?
Raspunde

Ais

Acum 10 luni

Mai sunt unii care chiar merg la serviciu cu autobuzul,mult stimate cîrcotaș
Raspunde

IF

Acum 10 luni

"Plimba" pe cei care merg la serviciu, cei care nu își pot desfășura activitatea de la domiciliu!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus