Marţi,
04.10.2022
Innorat
Acum
8°C

50.000 de măști de protecție, confiscate de pe Aeroportul din Sibiu: erau pregătite pentru export

50.000 de măști de protecție, confiscate de pe Aeroportul din Sibiu: erau pregătite pentru export

Un transport cargo programat de pe Aeroportul internațional din Sibiu a rămas fără marfă după ce autoritățile locale au descoperit că era vorba de măști de protecție destinate exportului.

Un transport cargo pentru care a fost anunțată o cantitate de aproximativ 200 de kilograme de marfă a atras atenția autorităților locale înaintea procesării pe Aeroportul internațional Sibiu. Cutiile de carton aduse de o societate din Pitești pentru a fi încărcate în avionul de mici dimensiuni venit din Germania s-a descoperit a fi pline cu măști de protecție, echipamente interzise exportului ca urmare a deciziilor luate în contextul pandemiei declanșată de noul coronavirus. ”Drept urmare, Biroul Vamal din cadrul Aeroportului Internațional Sibiu a confiscat toată cantitatea de măști și a sancționat societatea contravențional cu 20.000 de lei. Toată cantitatea de măști confiscate urmează să fie repartizată de către MAI. Instituția Prefectului Județul Sibiu a solicitat ca toată cantitatea de măști confiscate să fie repartizată județului Sibiu”, se arată într-un comunicat de presă remis redacției Turnul Sfatului. Destinația cursei cargo era tot Germania, mai arată sursa citată.

În acest moment, la nivelul județului Sibiu, necesarul de măști de protecție este de peste 150.000 (potrivit portalului #SolidaripentruSibiu), din care peste 27.000 măști cu un grad ridicat de protecție.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

dancp2

Acum 2 ani

cum ati indraznit mai sa blocati marfa pentru scumpa noastra tara prietena chiar de la hemanstadt
Raspunde

wut

Acum 2 ani

Sanctiune doar de 20.000 lei? Putin! Foarte putin! Ar trebui investigat mai in amanunt, cine detine acea firma, cine a organizat transportul, care a fost suma de bani solicitata de catre firma pentru acele masti, care era destinatia lor exacta, etc etc etc!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus