Joi,
22.10.2020
Cer Senin
Acum
3°C

În Sibiu se pot face întreruperi de sarcină și pe perioada Stării de Urgență

24 Aprilie 2020 17:40

În Sibiu se pot face întreruperi de sarcină și pe perioada Stării de Urgență

Atât la Spitalul Clinic Județean Sibiu, cât și la Clinica Polisano se fac, în continuare, întreruperi de sarcină, pe perioada Stării de Urgență. Dacă în primul caz nu există nicio restricție, la Polisano se fac întreruperi de sarcină doar dacă sunt considerate urgențe. Ordinul militar emis pe 23 martie de Ministerul Afacerilor Interne (MAI) suspendă internările pentru intervențiile chirurgicale și alte tratamente și investigații medicale spitalicești care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate, însă, ministrul sănătății Nelu Tătaru a precizat că, întreruperile de sarcină sunt permise. În acest context, în Sibiu se fac, în continuare, întreruperi de sarcină. Potrivit purtătorului de cuvânt Decebal Todăriță, la Spitalul Clinic Județean Sibiu avorturile nu au fost întrerupte și „nu există nicio restricție în acest sens”. Se păstrează însă regulile aplicate dintotdeauna. Asta înseamnă că nu se fac avorturi în perioadele de post și nici în zile în care sunt sărbători mari, iar Todăriță precizează că nu toți medicii ginecologi din cadrul Spitalului Clinic Județean fac întreruperi de sarcină. Și la Clinica Polisano se fac, în continuare, întreruperi se sarcină, însă, doar dacă întreruperea este considerată o urgență. Managerul spitalului dr. Paul-Jürgen Porr explică faptul că, dacă sarcina este în stadiu incipient, atunci intervenția se mai amână.

În ceea ce privește Spitalul Militar de Urgență  Sibiu, aici nu există Secție de obstetrică-ginecologie. Singurul medic primar, specialitatea obstetrică-ginecologie încadrat în compartimentul de obstetrică-ginecologie din spital, nu face avorturi pe sarcini vii, normale.

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

3 comentarii

........

Acum 6 luni

Ingrozitor!
Raspunde

io

Acum 6 luni

o nebunie ce trebuie oprita!
Raspunde

2cents

Acum 5 luni

Eutanasie la cerere pe cand? Avanseaza medicina asta moderna, fantastic, dom'le! Ia priviti ce silicoane stim sa punem, babele arata tot mai tinere si ce sa mai zicem de pastilutele albastre! E drept ca suntem cam pe nicaieri cand vine vorba de cancere si epidemii dar nu e problema ca si asa ne zic unii ca suntem prea multi... Stiinta ne va salva, mai ales daca vom continua sa investim in cercetari privind gaurile negre, colonizarea spatiului cosmic, acceleratoare de particule si armament. Nu ne sperie pandemiile si nici cancerele chiar daca apar tot mai des. Tratamente pentru astea? Pai treaca de la noi, mai facem cate ceva dar nu pe bani putini! Pai ce e mai de pret, viata sau banii? Scoti cateva sute de mii de euro si iti dam tratamentul minune. Aproape garantat nu mori in urmatorii 5 ani!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus