Duminică,
25.09.2022
Cer Senin
Acum
5°C

Cei care donează: ”E momentul să ne îndemnăm unii pe alții și la fapte bune. Căci de restul suntem sătui”

Cei care donează: ”E momentul să ne îndemnăm unii pe alții și la fapte bune. Căci de restul suntem sătui”

A crescut semnificativ numărul acțiunilor caritabile în ultimele luni, de la instituirea stării de urgență în contextul epidemiei. Reuniți în organizații sau prin inițiative individuale, sibienii se ajută ”indiferent de bariere religioase, sociale sau de alt ordin”.

Printre primele acțiuni caritabile ale Alinei și a lui Sorin Huciu, doi oameni de afaceri din Sibiu, a fost cea de suspendare a plății chiriei pentru chiriașii din apartamentele pe care le dețineau, încă din primele zile ale situației de urgență instituită la nivelul României. Apoi, au continuat cu donații de alimente, produse de bază, dar și produse de igienă și echipamente de protecție. Din banii lor, la care mai apoi s-au adăugat și cei ai unora dintre prieteni sau chiar ai unor necunoscuți care au vrut să li se alăture, au ajuns cu diferite forme de sprijin la aproximativ 250 de oameni, în cadrul a circa 20 de acțiuni caritabile organizate de la începutul epidemiei în România. ”Am decis să punem umărul în a-i ajuta pe cei nevoiași înțelegând că această perioadă este ceva nou cu care nu ne-am mai confruntat până acum. Este o perioadă dificilă, în care solidaritatea este mai importantă ca oricând și tocmai pentru că pe foarte mulți i-a luat pe nepregătite încercăm să îi sprijinim cât putem”, descriu cei doi soți.

”Cel mai mult ne-au impresionat cei în vârstă”

De la angajați ai Serviciului județean de ambulanță, la copii și vârstnici din familii nevoiașe sau la cele câteva zeci de egipteni aduși la Sibiu, dar lăsați fără serviciu, cei doi soți au încercat să ajute ”acolo unde am simțit că este nevoie, poate cel mai mult îndemnați de Dumnezeu”. ”Cel mai mult ne-au impresionat cei în vârstă care au primit vizită noastră că o rază de speranță, fiind persoane singure și care chiar aveau mare nevoie de ajutor. Considerăm că, în prezent, persoanele vârstnice sunt în cea mai mare dificultate. Dar mai sunt și alte situații, cum ar fi cea a grupului de egipteni. Încercăm să îi sprijinim cât putem și cum putem, inclusiv prin identificarea unui angajator”, spun cei doi.

Persoanele vârstnice sunt cele mai vulnerabile, consideră cei doi soți Persoanele vârstnice sunt cele mai vulnerabile, consideră cei doi soți

Imagini de la o parte din acțiunile caritabile pe care le-au organizat au fost publicate pe pagina lor de Facebook. Așa au ajuns să fie contactați de persoane pe care nu le cunoșteau până atunci. Persoane care, la fel, doreau să contribuie. ”Am fost plăcut surprinși că foarte mulți oameni au răspuns îndemnului nostru și s-au alăturat acțiunilor noastre. Chiar și oameni pe care nu îi cunoaștem. E bine când faptele bune molipsesc pentru că asta ne dă speranța de mai bine. E momentul, în țara asta, să ne îndemnăm unii pe alții și la fapte bune. Căci de restul suntem sătui”, mai spun cei doi soți.

Sibiul donează!

2.070 de donatori individuali contoriza, în cursul zilei de duminică, acțiunea de strângere de fonduri ”O comunitate pentru sănătate”, lansată de Fundația Comunității pentru sprijinirea spitalelor și cadrelor medicale din Sibiu. Alte 95 de companii au donat în cadrul aceleiași acțiuni ajungându-se la suma totală de 2.336.617 lei.

Peste 5,2 milioane de lei este, mai apoi, suma donată direct Spitalului județean Sibiu de aproape 50 de entități, tot pentru a completa fondurile necesare dotărilor. Iar lista este completată de numeroase alte donații în echipamente și aparatură.

Inițiativa ”Vă ajutăm din Sibiu” a strâns câteva mii de sibieni pe Facebook, din rândul cărora au fost aleși voluntari pentru diferite acțiuni, de la consiliere psihologică, la colectare de diferite donații. Inițiativa este în strânsă legătură cu Crucea Roșie Sibiu, care strânge donații de alimente neperisabile și produse de igienă pentru persoanele aflate în izolare, carantină sau pentru persoanele vulnerabile.

În plus, acțiuni caritable sunt derulate și de numeroase parohii și asociații create pe lângă parohiile din județ.

donatii ambulanta donatii copii

La începutul postului Ramadan, cei doi soți au beneficiat de sprijinul restaurantului libanez Azur, cu 50 de meniuri specifice comunității musulmane La începutul postului Ramadan, cei doi soți au beneficiat de sprijinul restaurantului libanez Azur, cu 50 de meniuri specifice comunității musulmane

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

19

Acum 2 ani

E bine să se știe că sunt și modești, nu doar bogați. Asta știre domnu' Deleanu!
Raspunde

UnTip

Acum 2 ani

Peneliști sub acoperire! Dacă împărțeau pesediștii ciumați faină și ulei, lua Sibiul foc. Ce nu prea au înteles unii, este faptul că acum se moare de virus, și nu de foame. Acei oameni sunt necăjiți tot timpul nu doar cand înteleg unii sa-și facă campanie electorală. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10221302075803989&set=pcb.10221301887439280&type=3&theater
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus