Joi,
19.05.2022
Acum
0°C

Peste 50 de angajați din două fabrici din Cisnădie, testați în ultimele zile. Încă trei infecții descoperite

Peste 50 de angajați din două fabrici din Cisnădie, testați în ultimele zile. Încă trei infecții descoperite

Alte trei persoane din cadrul fabricii de produse medicale Raguse Medizinische Produkte România din Cisnădie au fost depistate pozitiv în urma testelor făcute, numărul infectaților ajungând astfel la 34, anunță reprezentanții Prefecturii Sibiu. Totodată, 14 persoane sunt cu rezultate negative în urma testelor făcute pentru a depista infectarea cu CVID-19. În ceea ce privește fabrica de senzori și ansambluri de întrerupătoare, tot din Cisnădie, până în prezent, patru persoane au fost descoperite ca fiind contacți direcți ai persoanei confirmate pozitiv cu SARS CoV-2, iar în urma testării, trei persoane sunt cu rezultate negative, iar un test se află în lucru.

34 de persoane au fost depistate pozitiv, până în acest moment, la fabrica de produse medicale din Raguse Medizinische Produkte România din Cisnădie, anunță autoritățile.

„În ceea ce privește situația de la fabrica de produse medicale din județul Sibiu, conform datelor transmise de DSP Sibiu, până în prezent au fost testate un număr de 48 de persoane. Dintre aceste 34 au primit rezultat pozitiv, iar 14 rezultat negativ. O parte a personalului va încheia perioada de izolare în data de 30 aprilie, iar ceilalți pe data de 8 mai”, transmite Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al prefecturii Sibiu.

De asemenea, autoritățile anunță că nu există, încă, o dată la care societatea va relua activitatea, iar când se va întâmpla acest lucru, Direcția de Sănătate Publică, va efectua o serie de verificări în vederea punerii a aplicare a unor măsuri preventive de limitare a răspândirii coronavirusului SARS CoV-2.

Vă reamintim că, în urma decesului unei femei de 50 de ani, angajată a fabricii și confirmată pozitiv cu SARS CoV-2, ancheta epidemiologică a arătat că mai mulți angajați au fost infectați. Activitatea fabricii Raguse Medizinische Produkte România din Cisnădie a fost suspendată, iar întreg sediul a fost supus unui amplu proces de igienizare și dezinfecție. În cursul săptămânii trecute, numărul persoanelor depistate pozitiv, în urma testelor pentru noul coronavirus ajunsese la 31.

Tot în Cisnădie, în cadrul unei fabrici de senzori și ansambluri de întrerupătoare unde, în data de 23 aprilie, un angajat a fost depistat pozitiv ca fiind infectat cu noul coronavirus, au fost identificați, până acum, patru contacți direcți ai acestei persoanei. Autoritățile anunță că toate cele patru persoane sunt în izolare și au fost testate, trei având rezultate negative SARS CoV-2, iar un test este în lucru. În acest caz, ancheta epidemiologică este în desfășurare.

Sursa Foto: arhivă

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Cataleya

Acum 2 ani

De ce oare cetățenii orasului cisnadie,nu sunt informati cu privire la anchetă epidemiologica? De ce nu sunt informati de unde a aparut virusul in fabrica? Acolo focarul este de mai bine de o lună. Mulți angajați au avut simptome si au fost in concediu medical de la jumătatea lunii martie. Conducere nu sa sesizat când a realizat ca mulți angajați au concedii de boală? Nu si a pus un semn de intrebare doamna director, care,in ciuda faptului ca erau confirmate doua cazuri de îmbolnăvire,dintre care un deces,a obligat angajații sa intre in fabrica atunci când acestia au refuzat sa facă acest lucru. Le a garantatbca totul este bine când de fapt nu era asa. Asteptam si noi,cetățenii orasului cisnadie un raspuns din partea autorităților.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus