Marţi,
30.11.2021
Ploi Scurte
Acum
3°C

Reabilitarea drumului județean între Agnita și Sighișoara a fost atribuită pentru 80.000.000 de lei

Reabilitarea drumului județean între Agnita și Sighișoara a fost atribuită pentru 80.000.000 de lei

79,2 milioane de lei, fără TVA, este valoarea contractului de reabilitare a celor 37 de km de drum județean care leagă Agnita de Sighișoara. Este cel mai mare contract de reabilitare de drumuri atribuit în județul Sibiu în ultimii zece ani.

În urma unei licitații lansată în luna noiembrie a anului trecut, contractul de reabilitare a DJ 106 Agnita – Sighișoara a fost atribuit societății Geiger Transilvania SRL, se arată în anunțul publicat prin intermediul Sistemului electronic al achizițiilor publice de Consiliul Județean Sibiu, beneficiarul contractului. La procedura de atribuire au mai participat alte cinci firme: Porr Construct, Strabag SRL, Diferit SRL, Institutul național de cercetare-dezvoltare în construcții, urbanism și dezvoltare teritorială durabilă și Ozaltin Insaat Ticaret Ve Sanayi, din Turcia. Criteriile de atribuire ale contractului au fost prețul ofertat (care a contat în proporție de 90%) și perioada de garanție (care a contat în proporție de 10%, minimul solicitat fiind de trei ani, maximul de punctaj fiind acordat pentru o garanție de cinci ani). Înainte de atribuire, contractul a fost estimat de autoritățile județene la valoarea de 92 de milioane de lei, fără TVA.

Termenul de execuție a lucrărilor de reabilitare, potrivit prevederilor caietului de sarcini, este de 30 de luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

plan amplasament sibiu sighisoara

Drumul este localizat atât pe teritoriul județului Sibiu (aprox. 22 de km), cât și pe cel al județului Mureș. Traseul drumului de reabilitat străbate teritoriul administrativ al localităților Agnita, Iacobeni, Brădeni, Apold și Sighișoara, lungimea totală a drumului care urmează a fi reabilitat fiind de 37,3 km. ”Prin prezentul proiect se vor reabilita 36,879 km, iar restul de 0,4 km vor fi reabilitați din alte fonduri”, se arată în caietul de sarcini al procedurii. Pe traseul aferent județului Sibiu vor fi consolidate două poduri, celelalte trei urmând a fi demolate și reconstruite. Pe teritoriul județului Mureș, caietul de sarcini prevede – la fel – consolidarea a două poduri și refacerea altor trei.

Finanțarea reabilitării acestui drum este asigurată din fonduri europene alocate prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 (la fel cum tot din fonduri europene, alocate prin POR 2007 – 2013 a fost finanțată și porțiunea de drum județean 106 cuprinsă între Sibiu și Agnita).

Sursa foto principală: Google Street View

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

s

Acum 1 an

Bravo..in sfarsit o alternativa la Dn14,pt Sibiu-Sighisoara Poate se gandesc si autoritatile din Agnita sa asfalteze ocolitoarea prin camp deja existenta a orasului salut si colaborarea intre autoritatile judetene din Sb si MS
Raspunde

wut

Acum 1 an

Ce preturi! Peste 2 mil de lei / kilometru de drum reabilitat, peste 2000 de lei pe metru! Ar fi bine sa fie impecabil, la asa sume. Ca de largit, sunt sigur ca nu aveti cum sa-l largiti.
Raspunde

Tomy

Acum 1 an

E bine, ca se deschid noi santiere in jud, dar cu cele începute și abandonate ce aveți de gând să faceți stimați, domni, de la Consiliul Județean? Exp. OCNA SIBIULUI-TOPÂRCEA-LUDOȘ !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus