Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Statistică COVID 19 – Sibiu. 151 de teste raportate, 11 cazuri noi. 75 de sibieni vindecați

Statistică COVID 19 – Sibiu. 151 de teste raportate, 11 cazuri noi. 75 de sibieni vindecați

După trei zile în care s-au făcut între 36 și 66 de teste pentru noul coronavirus, numărul testelor a crescut din nou. Astăzi s-au raportat pentru ziua de luni 151 de teste efectuate, în urma cărora s-au depistat 11 sibieni purtători ai virusului SARS CoV – 2. Veste bună este că până acum 75 de sibieni au fost externați din spital după ce au fost declarați vindecați de această boală. Numărul celor decedați a ajuns la 18. În spital sunt internați 177 de sibieni, purtători fiind ai virusului SARS CoV-2. Dintre aceștia, 7 sunt internați la tarapie intensivă, iar 15 sunt copii.

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost efectuate 1.976 de teste. În ceea ce privește numărul de persoane confirmate în urma testării SARS CoV-2, în județul Sibiu sunt 270 de persoane confirmate pozitiv (dintre care 252 adulți și 18 copii) și 887 de persoane confirmate negativ.  Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 75 de persoane, iar 18 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.

Până acum, nivelul amenzilor a ajuns în luna aprilie la 5,279 de milioane de lei, după ce ieri s-au mai acordat alte 144 de sancțiuni, în valoare totală de 77 mii lei.

S-au anunțat astăzi că sunt 1003 persoane izolate și 254 persoane în carantină. Aceste numere sunt similare cu cele din ultima săptămână.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Sibian SB

Acum 3 ani

Faceti teste, minim acele 150 pe zi, ideal ar multe sute (la nivel de judet). Studiu de caz, in Germania, care sper sa trezească autoritățile - într-un abator de 700 angajați de langa Stuttgart, 500 erau romani. Dintre cei 700 (evident, testați toti, ca aia nu se joaca), 300 aveau covid. Din cei 300, 200 sunt romani. Asadar 300 din 700 sunt pozitivi. Ma întreb cati din cei 700 aveau simptome puternice, pentru ca la noi in fabrici (exista situatii si in judet si in toata Ro) se testeaza cam la ochi, adica cei cu simptome, si deci probabil 50 din 700 ca si raportare la acest studiu de caz nemtesc. Acum putem vedea si înțelege mai usor, cu totii (nu numai unii), ca defapt daca nu testam masiv nu ai cum sa ii depistezi repede pe toți cei pozitivi (si nu doar pe cei puternic simptomatici). Daca nu ii depistezi repede, ei vor infecta masiv in jurul lor, asadar epidemia in Ro, pe sistemul existent, 100% va continua pana la vaccinarea întregii populatii a țării, adica inca 1 an probabil. Ca sa nu mai vorbim ca daca nu ii depistezi repede, nu ii poti trata repede, iar daca ii tratezi prea tarziu (cazul României), mulți mor cu zile. Ceea ce ne face sa zicem ca autoritățile (factorii de decizie judetean si national) ar avea sanse sa fie incadrate la treburi penale. Nu doresc raul niciunui sef de instituție, dar nici nu doresc sa mai moara oameni nevinovați (depistați prea tarziu de covid). Faceți teste până nu e prea tarziu!
Raspunde

...

Acum 3 ani

Oare cat timp ne vom mai raporta la Germania ? Germania este cu 30 de ani inaintea noastra... Nu avem tehnologia lor, nu avem capacitatile lor sanitare, umane si financiare... E frumos ca ne dorim sa fim in rand cu cei mai puternici, dar, ca sa parafrazez un clasic : Daca nema putirinta, ce mai chichirez galceava ? Vreau sa cred ca nu sunt pesimist in comentariu, ci de un realism moderat.
Raspunde

Coco

Acum 3 ani

Tot personalul medical din spitalele care se ocupa de COVID trebuie testate, acolo e epicentrul contaminarii, despre ce vorbim. Autoritatile se ascund dupa hartii si protocoale intocmite astfel incat sa nu miroase COVID-ul prea tare! Nu protocoalele (respectate sau nu) ne salveaza acum de acest nenorocit de virus, doar testarea inteligenta!
Raspunde

Sibian SB

Acum 3 ani

Aici nu vorbim de autostrazi sau zgarienori, vorbim de vieti umane. Platim lunar CAS, o viata. Testul tot 80 lei costa si la ei, probabil. Nu cred ca viata neamțului e mai scumpa sau importanta ca viata romanului. Pt viata romanului, statul trebuie sa faca eforturi sa tina pasu cu lumea civilizata, sa testeze si sa trateze. Tot paracetamol, plaquenil si alte 2-3 produse le dau si ei. Avem linii de testare dar nu tragem la maxim de ele, la sibiu ai zile cu 151 teste si ai zile cu 20 teste facute... Asta zice multe. La fel in țară. Da, știu ca nemtii au aparate de testat, paturi, ventilatoare si seriozitate, dar refuz sa iti dau dreptate. Noi am testat 160mii pana acum, ei fac testele alea in 2 max 3 zile. Eu nu am cerut sa ajungem la performanta lor, dar ti-am dat exemplu simplu, ca sa il pricepi și tu, ei in fabrica de 700 angajati, au testat 700 si probabil după 8 zile mai testeaza iar pe toti cei neinfectati. Tu in ro, in fabrica de 700 ai testat 30, si apoi ti-au laudat "performanțele" prin ziare. Nu cer sa testezi 700 din 700, ca știu ca momentan in Romania prăduita de psd mare parte din cei 30 ani, n-ai cum. Dar macar nu iti bate joc, tu autorități, si nu ne mai lua la mișto pe noi muritorii de rand. Deci nu, nu iti dau dreptate, viata neamtului nu e mai pretioasa decât a romanului, daca facem un efort cu acest covid, putem testa, trata si salva mult mai multe vieți decat pare ca am putea.
Raspunde

Sibian SB

Acum 3 ani

Si da, Germania este inaintea noastra, dar din pacate nu cu 30 ani, ci cu vreo 60.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus