Duminică,
24.01.2021
Partial Noros
Acum
8°C

Senatul a respins proiectul privind autonomia Ținutului Secuiesc

Senatul a respins proiectul privind autonomia Ținutului Secuiesc

Senatul a respins miercuri, în calitate de for decizional, proiectul privind Statutul de autonomie a Ţinutului Secuiesc, care prevedea ca acesta să devină regiune autonomă cu personalitate juridică.

Senatorii au votat telefonic în favoarea raportului de respingere întocmit de Comisia de administraţie - 126 de voturi "pentru" şi 9 împotrivă.

"În virtutea atribuţiilor încredinţate de preşedinte interimar al Senatului, (...) ţinând cont de art. 1, alin. 1 din Constituţie potrivit căruia România este stat naţional, suveran, independent, unitar şi indivizibil aş dori să amintesc tuturor colegilor, de la această tribună, că avem obligaţia să apărăm valorile şi principiile constituţionale. Prin urmare, am convocat de urgenţă această şedinţă a plenului care urmează să lămurească cine respectă şi cine nu respectă Constituţia", a afirmat preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, citat de Agerpres.

Majoritatea senatorilor au anunţat în cursul dezbaterilor votul împotriva proiectului, cu excepţia UDMR care este contra raportului de respingere.

Propunerea legislativă a trecut iniţial de Camera Deputaţilor, prin adoptare tacită, în forma depusă de iniţiatori - deputaţii UDMR Kulcsar-Terza Jozsef-Gyorgy şi Biro Zsolt-Istvan.

foto gazetadecluj.ro

Comentarii

8 comentarii

Ardealul Ardelenilor

Acum 8 luni

Ce-ar fi sa fie un ardeal independent si acest teritoriu frumos, sa nu mai fie moneda de schimb si de dispute intre doua natiuni putrede si vai de capul lor...ungaria si romania. Cred ca Transilvania e un brand si o idee mult mai buna decat oricare din aceste doua panarame...romania sau ungaria.
Raspunde

Chibrit

Acum 8 luni

Sigur! Dar intai trimiteti oltenii acasa (pe toti) si apoi dati oltenia bulgarilor cadou
Raspunde

Cristian

Acum 8 luni

Deci matale amesteci ardeal(erdely) cu Transilvania. Adica hunul cu Traian. Mai scrii si numele tarii noastre cu litera mica. Si ca tocana traditional mondiala si cultural-europeana la ceaun sa fie completa mai afirmi si ca Transilvania e o marca de renume a unei firme cunoscute(brand) sau un vechi aruncator de mine din al doilea Razboi Mondial. Bravo viteazule sibian independent!
Raspunde

Ioo

Acum 8 luni

Ati vazut banuiesc ca nu a intresat pe nimeni subiectul..? Daca veneau ungurii cu mici, colaci si palinka la romani astia nu s-ar fi sinchisit nici daca tot Ardealul ajungea in Ungaria...
Raspunde

periscop

Acum 8 luni

O diversiune ordinară. 2020 e an electoral și la noi, și în Ungaria.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Deutsche Welle

Acum 8 luni

Siebenbürgen - Ardeal este un proiect european care ajunge exclava germana dupa pandemie !
Raspunde

mihai

Acum 8 luni

Ma mir ca Johannis (sau consilierii lui) a(u) pus botul la porcăria asta. udmr nu face absolut nimic pentru secuime (se vede ca zona maghiara e printre cele mai sărace din țară) și încearcă în fiecare an electoral sa scoată voturi de la ai lor prin acțiuni de astea care e clar ca nu vor avea succes (sunt anti-constitutionale) dar le arata ungurilor ca maram fac și ei ceva. Cum scria cineva mai sus, o Transilvanie independenta e soluția!
Raspunde

Hermann&Wolf

Acum 8 luni

Siebenbürgen süße Heimat - Concillium Transylvania Saxonicum .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus