Marţi,
27.09.2022
Cer Senin
Acum
17°C

Încep lucrările de reconfigurare a carosabilului pe Calea Cisnădiei. Modificări importante în circulație

Încep lucrările de reconfigurare a carosabilului pe Calea Cisnădiei. Modificări importante în circulație

De luni, 4 mai, constructorul SC Terra Building SRL începe lucrările pentru reconfigurarea și lărgirea carosabilului pe Calea Cisnădiei, între strada Gh. Dima și ieșirea din oraș.

“Este o lucrare necesară, foarte importantă pentru fluența traficului și creșterea mobilității, dar complicată în ceea ce privește gestionarea traficului din zonă în perioada execuției lucrărilor. Locuitorii din zonă precum și cei care tranzitează această arteră sunt rugați să respecte devierile și să dea dovadă de înțelegere și răbdare față de disconfortul temporar, rezultatul acestor lucrări urmând să fie benefic pentru toți.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

  • Închiderea traficului pe Calea Cisnădiei și deviere pe Calea Dumbrăvii
Lucrările vor începe cu tronsonul Căii Cisnădiei dintre străzile Gh. Dima și Siretului. Circulația se va închide pe acest tronson de luni, 4 mai pentru aproximativ 4 luni. În contextul acestei închideri, traficul care circulă pe Calea Cisnădiei dinspre strada Nicolae Iorga va fi direcționat pe strada Gh. Dima și apoi pe Calea Dumbrăvii, unde, TEMPORAR, pe tronsonul dintre strada Gh. Dima și strada Siretului se va institui sensul dublu de circulație. De pe Calea Dumbrăvii, traficul care circulă spre orașul Cisnădie va folosi strada Siretului. (hartă atașată cu devierea).

Pentru o bună sistematizare a traficului, la intersecția străzilor Gh. Dima și Calea Dumbrăvii se vor instala temporar semafoare.

  • Circulație în dublu sens pe Aleea Seviș, Aleea Șteaza și Aleea Streiu
În următoarele patru luni, circulația pe Aleea Seviș, Aleea Streiu și Aleea Șteaza nu se va mai desfășura în sens unic, ci în sens dublu, pentru a permite autovehiculelor locatarilor să iasă în strada Rahovei.

În acest context, parcarea pe aceste alei nu va fi interzisă, dar locuitorii sunt rugați să parcheze în așa fel încât să creeze spații de refugiu, prin distanțarea autovehiculelor, pentru ca circulația să se poată desfășura în dublu sens.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

19 comentarii

un sofer

Acum 2 ani

4 luni de zile (evident plus intarzierile de rigoare ) doar pt mini-sectorul acesta ?? inseamna ca toata lucrarea (pana la podul peste sevis) o sa dureze vreo 4 ani. sa tot lucrezi pentru stat
Raspunde

Don Balon

Acum 2 ani

E si normal,firma constructoare face lucrari de o calitate desavarsita,sunt atenti la toate detalile si de aceea au nevoie de mult timp sa iasa totu perfect. Nici ceasurile elvetiene nu functioneaza atat de precis ca firma asta!
Raspunde

kokos

Acum 2 ani

Sa nu confundam lucrurile : contractul acesta se refera doar la Calea Cisnadiei pana la iesirea din oras .De la iesire pana la podul peste Sevis este alt contract cu alt constructor.
Raspunde

@un sofer

Acum 2 ani

Cine ti-a spus ca lucrarile vor continua pana la Sevis?Nici macar n-au pomenit de asta!O gramada de bani irositi pentru o lucrare care nu rezolva nimic;doar ca se va sta la coada pe mai multe benzi pana la sensul giratoriu de pe Gh.Dima!Semaforul de pe Siretului ce a rezolvat? Doar ca acum este coada si spre iesirea din oras nu numai spre intrare!Cred ca aceasta lucrare se face doar pentru accesul spre market-ul ce se va construi aici.
Raspunde

wut

Acum 2 ani

Traficul in oras este aproape "mort" de mai bine de o luna si de abia acum ei se gandesc sa inceapa lucrarile...in loc ce sa "profite" de starea de urgenta. Ma rog, lucrat "cu cap", ca de obicei, pe la noi. Si asa cum a spus "un sofer": patru luni pentru un petec de "tronson"? Dar cu ce faceti lucrarile, cu unelte de plastic, de unica folosinta? Cu atat mai mult cu cat este vorba despre o bucata infima de drum, lucrarile trebuiau incepute instant de cand s-a declarat starea de urgenta si finalizate in maxim o luna, tocmai pentru a evita probleme de trafic. Oricum vor fi intarzieri masive, astfel da, daca lucrare va fi gata anul asta, sa zicem "mersi". Terra building nu-s aia care au dat chix si cu stadionul?
Raspunde

kokos

Acum 2 ani

Cu stadionul au dat chix cei de la Construcții SA , nu Terra Building , Terra Building a facut gazonul
Raspunde

Andrei

Acum 2 ani

Adevarul este ca pe net suntem toti constructori. Ca aia care spun ca vin chinezii si fac un pod in 10 zile dar uita ca betonul trebuie sa stea 30 de zile ca sa ajunga la maturitate:) Stiti voi ce este de facut pe tronsonul sla? Poate au de bagat canalizare la10 m adancime si le ia o luna numai asta. Poate ca termina in 3 luni in loc de 4, naiba ii stie! Mai nou pe langa fotbal si politica tot romanul este diriginte de santier:))
Raspunde

Iosif Otel

Acum 2 ani

Andrei e vorba doar ca experienta ne spune ca lucrarile de modernizare / refacere a carosabilului, atat in tara cat si in judet, isi depasesc termenele si bugetele, care oricum sunt enorme (ambele aspecte). Nu trebuie sa fi diriginte de santier ca sa stii la ce sa te astepti. Si inca o data, 4 luni pentru una-doua sute de metri de drum mi se pare enorm, chiar daca vor trebui sa sape la 50m drumul acela (exagerez). Dupa cum spuneam, nu cred ca sapa cu lingurite de plastic de unica folosinta; si raman si la parerea ca ar fi trebuit profitat de "pandemie" pentru a avansa lucrarile cand nu exista trafic intens.
Raspunde

un sofer

Acum 2 ani

nu a zis nimeni ca e treaba simpla - doar ca sunt maxim 250 m de strada. Si dau pariu ca vor fi zile intregi in care pe santier nu o sa lucreze nimeni - doar pentru ca e termenul relaxat, nu pentru a se intari betonul. NU trebuie sa fii diriginte de santier sa constati cand pe un santier nu se lucreaza si nu e urma de muncitor. S-a intamplat la stadion, s-a intamplat la noul liceu de arta cu Constructii SA, etc.
Raspunde

Tudor

Acum 2 ani

Se vede ca habar n-ai cum se construieste in China.
Raspunde

Florin

Acum 2 ani

Pana la urma câte benzi de circulație vor fi pe sans?
Raspunde

kokos

Acum 2 ani

Doua
Raspunde

Un oarecare

Acum 2 ani

Terra se pare ca este peste tot, pandemie de ei... Și nu vede nimeni de atât de amar de vreme!!!
Raspunde

Bobby

Acum 2 ani

Lasati dracului Calea Dumbravii cu dublu sens !!!!! Trotuarele alea imense trebuie desfiintate si latita strada pt 4 benzi, ramane loc si de parcari. Degeaba umblati la Calea Cisnadiei.
Raspunde

Iosif Otel

Acum 2 ani

Taci ma, Dumbravii este una din putinele strazi din oras unde mai gasim cate o "dunga" de spatiu verde, vrei sa o rada si pe aia? PS: oricum exista si proiectul de modernizare pe "Dumbravii", vom avea o banda dedicata exclusiv autobuzelor, nu ai auzit? :D :)
Raspunde

Dragos

Acum 2 ani

Mai bine hai sa eliminam cu totul trotuarele și sa lărgim Calea Dumbrăvii la 6 benzi. Și sa tăiem și pădurea, ca sa avem mai mult loc sa ne plimbam cu BMW-ul.
Raspunde

D-aia n-are ursul coada

Acum 2 ani

... pentru ca pe Calea Dumbravii trebuie doua parcari pentru judecatori si prourori: in fata Facultatii de Drept si in fata Tribunalului! Altfel, unii din Primarie nu vor dormi pe acasa... C-asa-i in Republica Procurorilor!
Raspunde

Eu

Acum 2 ani

Hoție, cu o primăriță care nu știe să țină o audiență pentru a rezolva problemele cetățenilor care i-au încredințat votul și care acuma se folosește de investițiile pe care nu le respectă din cartierul Veterani. Rușine
Raspunde

Yuri

Acum 2 ani

Solutia pe Dima la giratoriu e ca la bucuresti cu pasaj subteran pentru cei care vin de pe dima si merg inainte iar cei ce merg la dreapta catre calea cisnadiei ar trebui sa treaca prin benzinarie, deci ar trebui desfiintata aceea si largit coltul masiv
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus