Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Sibiu: 41 de teste pentru COVID efectuate în 24 de ore. Cinci persoane au fost externate

Sibiu: 41 de teste pentru COVID efectuate în 24 de ore. Cinci persoane au fost externate

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului nostru, au fost efectuate alte 41 de teste SARS CoV-2. De asemenea, din testele prelucrate deja, 18 au fost pozitive și 15 negative.

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost efectuate un număr de 2349 de teste, dintre care 41 în ultimele 24 de ore. În ceea ce privește numărul de persoane confirmate cu COVID-19, numărul a ajuns la 352 (dintre care 333 adulți și 19 copii) și 1170 de persoane au primit rezultat negativ. Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 116 de persoane, cinci fiind înregistrate în ultimele 24 de ore, iar 20 persoane au decedat.

Numărul persoanelor izolate a scăzut de ieri până astăzi, cu 81, ajungând la 396 persoane, însă a crescut cel al carantinaților, de la 268 la 289 monitorizați în prezent de Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a pus la dispoziția cetățenilor și a autorităților publice două numere de telefon (0269-211254 și 0269-216103 și adresă de mail [email protected]), la care sibienii au efectuat în ultimele 24 de ore 145 de apeluri pentru a solicita diferite informații, în contextul COVID-19.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență au răspuns unui număr de 44 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 93 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Isidor

Acum 3 ani

Mai testati, mai testati, si veti avea mari surprize... 41 de teste in 24 de ore la nivel de judet e pur si simplu ridicol, 41 de oameni poti gasi intr-o singura scara de bloc
Raspunde

Erlkonig

Acum 3 ani

poate in scara ta de bloc, ca in a mea nu e niciunul :)
Raspunde

sibianca

Acum 3 ani

Domnilor din Ministerul Sanatatii dati drumul la teste nu va bateti joc de populatia romaniei. Nu aveti nici un drept sa va opuneti la aceste testari , Constitutia spune clar, ca toti cetatenii sunt egali in fata legii.Va rugam aveti grije de natia romaneasca. Sanatate tuturor!
Raspunde

kokos

Acum 3 ani

Citeam ca vor sa mai instaleze la Sibiu inca doua aparate de testare PCR.Pai pentru ce? Ca nu e folosit la capacitate nici asta pe care-l avem acum .Facem 41 de teste la o capacitate de 130????Rusine!!!!!
Raspunde

xy

Acum 3 ani

Numărul de analize efectuate în Sibiu este, într-adevăr, ridicol! Oare de ce nu se pot efectua teste și contra-cost? Dacă nu la spitale de stat atunci de ce nu la clinici private? Sunt lanțuri de clinici specializate în analize medicale, oare nu reușesc să achiziționeze aparate și teste? Cred că s-ar amortiza foarte repede investițile...
Raspunde

McD

Acum 3 ani

...Germania a ajuns la 80000 teste zilnic, se testeaza chiar si pe cei cu simptome de gripa usoara...asa au ajuns la aproape cea mai mica rata mica a mortalitatii dintre tarile puternic dezvoltate 4% din infectari!....si inca ceva, au folosit doar 40% din capacitatea de testare existenta!!!!...peste 2,1 milioane de teste au fost pana acum efectuate(22.04)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus