Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Agenție a Uniunii Europene: România și alte patru țări nu au trecut încă de vârful epidemiei

Agenție a Uniunii Europene: România și alte patru țări nu au trecut încă de vârful epidemiei

România, Marea Britanie, Polonia, Suedia, Bulgaria sunt singurele state ale Uniunii Europene care nu au depăşit perioada de vârf a epidemiei de coronavirus, a anunţat astăzi, directoarea Centrului European pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor (ECDC).

Andrea Ammon, directoarea ECDC a declarat astăzi într-o videoconferinţă cu membrii Parlamentului European, că Bulgaria continuă să înregistreze o creştere a contaminărilor. În același timp, Marea Britanie, Polonia, România şi Suedia nu au înregistrat „nicio evoluţie semnificativă (n.r. a situaţiei lor) în ultimele două săptămâni”, a subliniat ea, potrivit agenţiei de presă Reuters, preluată de news.ro.

Potrivit ECDC, instituția care asigură supravegherea sanitară a celor 27 de state membre UE şi a Marii Britanii, Norvegiei, Liechtensteinului şi Islandei, toate celelalte ţări europene înregistrează de-acum o scădere a cazurilor. „Sâmbătă părea că primul val al transmiterii (n.r. noului coronavirus în Europa) a trecut de perioada de vârf”, a precizat Andrea Ammon. Pe de altă parte, premierul britanic Boris Johnson anunţa la sfârșitul săptămânii trecute că epidemia a intrat pe o pantă descendentă, după ce a depăşit perioada de vârf în Marea Britanie. Potrivit ultimelor date, publicate duminică, bilanţul epidemiei de coronavirus a crescut la aproape 28.500 de morţi în Regatul Unit - a doua cea mai îndoliată ţară din Europa, după Italia - şi la aproape 190.000 de contaminări. România a înregistrat până acum 13.512 cazuri de infectare, dintre care 803 fatale.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus