Joi,
11.08.2022
Parțial Noros
Acum
24°C

Ministrul Educației, Monica Anisie va participa la un seminar live cu învățătorii din județul Sibiu

Ministrul Educației, Monica Anisie va participa la un seminar live cu învățătorii din județul Sibiu

Un nou plan de măsuri în sistemul de învățământ românesc este pus la punct în aceste zile de reprezentanții Ministerului Educație, în contextul pandemiei COVID-19. Astăzi, 4 mai, ministrul Monica Anisie a susținut o videoconferință cu inspectorii școlari generali, inspectorii școlari generali adjuncți și directorii Casei Corpului Didactic pentru a stabili detaliile acestui plan de măsuri. De asemenea, ministrul educației și cercetării va participa la videoconferințele organizate de inspectoratele școlare cu directorii unităților de învățământ după o planificare propusă de către inspectorate. Astfel mâine, 5 mai, la ora 13:30, ministrul educației va participa la webinarul (seminar transmis live) cu învățătorii din județul Sibiu, seminar organizat de reprezentanții IȘJ Sibiu.

Măsuri specifice pe care inspectoratele școlare județene trebuie să le implementeze pentru susținerea învățării la distanță pentru elevi

Inspectoratele școlare trebuie să organizeze periodic videoconferințe cu directorii unităților de învățământ pentru a identifica și stabili sarcini de lucru și resurse educaționale în vederea asigurării învățării la distanță, transmit reprezentanții MEN.

În cadrul videoconferinței a fost stabilit UN flux/cadru de lucru pentru inspectoratele școlare, unitățile de învățământ și cadre didactice. Astfel, inspectoratele școlare vor monitoriza desfășurarea activităților-suport pentru învățarea on-line în unitățile de învățământ din subordine, iar cadrele didactice care nu au acces la tehnologie pot solicita unităților de învățământ să le pună la dispoziție echipamentele necesare pentru desfășurarea procesului didactic în sistem on-line. De asemenea, inspectoratele școlare și unitățile de învățământ, cu sprijinul autorităților locale, vor lua măsuri pentru asigurarea accesului la activități de învățare pentru preșcolarii/elevii din medii dezavantajate care nu dispun de echipamente informatice.  Elevii din anii de final de ciclu care vor susține examenele naționale pot beneficia de consiliere din partea unităților de învățământ, cu sprijinul consilierilor din cabinetele psihopedagogice. Săptămânal, Monica Anisie va organiza întâlniri cu inspectorii generali pentru a transmite informații referitoare la susținerea învățării la distanță și pentru a rezolva situațiile specifice apărute în această perioadă.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus