Miercuri,
19.01.2022
Parțial Noros
Acum
-4°C

Zece pacienți ai Spitalului Militar Sibiu diagnosticați cu COVID-19. Angajații spitalului sunt testați în masă

Zece pacienți ai Spitalului Militar Sibiu diagnosticați cu COVID-19. Angajații spitalului sunt testați în masă

Zece pacienți au fost confirmați pozitiv în urma testărilor pentru COVID-19 în cadrul Spitalului Militar de Urgență „Dr. Alexandru Augustin” Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent, transmit autoritățile. Aceștia au fost transferați la Spitalul Clinic Județean Sibiu. În acest context, conducerea instituției informează, printr-o postare pe pagina de facebook, că 72 de angajați au fost testați, iar rezultatele testelor au fost negative. Toate aceste teste au fost făcute la centrul de testare „Regina Maria”, în urma unei sponsorizări primite de instituția spitalicească.

La Spitalul Militar din Sibiu au fost diagnosticați cu COVID-19 un număr de zece pacienți, de la începutul pandemiei și până în prezent. În acest context, reprezentanții instituției anunță că 72 de angajați au fost testați la centrul de testare „Regina Maria”, iar toate testele au avut rezultat negativ. „S-a întocmit o listă cu personalul care a lucrat zilnic în spital de la debutul pandemiei până în prezent, fiind 72 la număr, toți primind rezultate negative”, spune Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al Prefecturii Sibiu. Toate aceste teste au fost făcute la „Regina Maria”, rețeaua privată de sănătate - divizia laboratoare, spitalul primind o sponsorizare la acel centru.

„Aceștia au fost testați în cadrul centrului de testare Regina Maria, întrucât spitalul a beneficiat de o sponsorizare la acel centru”, mai spune Andreea Ștefan.

În postarea pe care Spitalul Militar a făcut-o pe pagina de socializare se specifică numărul de persoane testate și rezultatele acestor teste. „În urma protocolului încheiat la nivel județean s-a decis ca Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Augustin” Sibiu să preia cazurile chirurgicale non-Covid. În urma testărilor efectuate conform metodologiei în vigoare, am identificat pacienți internați în spital, confirmați cu virusul Covid-19. Pentru siguranța personalului din cadrul spitalului nostru am efectuat un număr de 72 de testări ale angajaților, toate rezultatele fiind negative. Acest lucru a fost posibil cu sprijinul „Regina Maria”, rețeaua privată de sănătate - divizia laboratoare. Le mulțumim pe această cale și le dorim mult succes și putere de muncă în continuare!”, au scris cei de la spital pe pagina de facebook a instituției.

Spitalul Militar angajează

Pe de altă parte, în această perioadă, Spitalul Militar face angajări de personal civil contractual, pe perioadă determinată. Astfel, au fost scoase 44 de posturi, iar data de depunere a dosarelor a fost până astăzi, 4 mai. Cei angajați vor avea contract până în data de 20 septembrie a acestui an.

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Sibianul

Acum 1 an

Curios lucru la ușurința cu care se transmite virusul. Au fost 10 pacienți confirmați și nici un cadru medical din 72 nu a contactat boala. Rămâne un mare semn de întrebare la gradul de eroare al testelor de la Regina Maria.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus