Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Liberalii sibieni cer Primăriei să cumpere tablete și SIM-uri pentru elevi. Astrid Fodor: dacă nu le cumpără Ministerul, le achiziționăm noi

Liberalii sibieni cer Primăriei să cumpere tablete și SIM-uri pentru elevi. Astrid Fodor: dacă nu le cumpără Ministerul, le achiziționăm noi

Liberalii sibieni cer administrației locale să intervină pentru cei peste 600 de elevi sibieni care nu au echipamente informatice și acces la internet. În replică, primarul Sibiului spune că așteaptă reacția Inspectoratului școlar și modul în care va reacționa ministerul de resort.

”Ținând cont de faptul că Inspectoratul Școlar Județean Sibiu ne-a comunicat faptul că 626 de elevi nu dețin echipamente informatice și 661 de elevi nu au conexiune la internet (...) vă solicităm să întreprindeți demersurile necesare pentru a achiziționa un număr de 626 de echipamente electronice și 661 de cartele SIM pentru elevii care nu dețin astfel de echipamente și pentru elevii care nu au internet, în vederea creării/întăririi capacității sistemului de învățământ preuniversitar prin învățare on-line”, se arată într-o adresă semnată de consilierul local liberal Adrian Bibu și colegii săi de partid, . Adresa a fost transmisă comisiei de specialitate a Consiliului local Sibiu în cursul zilei de miercuri, fiind invocate mai multe norme legale în sprijinul acestei propuneri. ”Considerăm că aceste dispozitive și cartele SIM pot fi achiziționate din fondul de rezervă al Consiliului local Sibiu”, se mai arată în adresa respectivă transmisă redacției Turnul Sfatului. Adresa transmisă de liberali are drept anexă și răspunsul Inspectoratului școlar referitor la situația elevilor din municipiu.

adresa simulari liberali

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a arătat că, până miercuri după-amiaza, adresa liberalilor nu a ajuns încă pe masa executivului local. Și că așteaptă și reacția conducerii Inspectoratului Școlar Județean Sibiu. ”Ministerul Educației a chestionat deja părinții cu privire la existența acestor mijloace pentru achiziția centralizată a acestora de către Minister. Dacă domnul inspector șef Dumbravă considera că este o problemă urgentă, cel mai simplu și rapid mod de rezolvare era să se adreseze direct Primăriei Sibiu, Serviciului Public de Administrare a Unităților de Învățământ de Stat”, declară Astrid Fodor, pentru Turnul Sfatului.

O solicitare referitoare la ajutorarea elevilor care nu au echipamente informatice sau conexiune la internet nu a fost transmisă, încă, din partea Inspectoratului. ”Vom urmări dacă se va concretiza această achiziție centralizată de tablete și cartele, iar dacă nu se realizează în timp util, le va achiziționa Primăria Sibiu pentru familiile care îndeplinesc condițiile prevăzute de legislație. Important este ca toți copii să aibă acces la educația online”, declară Astrid Fodor.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ovi

Acum 3 ani

Fodor in declin Bravo ,dle bibu !
Raspunde

Non-combat

Acum 3 ani

Si totusi suna un pic mai bine Primar Fodor decat Primarul Bibu. Nu mult, dar ..........
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 3 ani

Sa le cumpere si conturi Netflix,HBO GO si Amazon Prime,ca doar n-o sa stea cu nasu-n tableta toata ziua,mai trebuie si ceva distractie.
Raspunde

Iooo

Acum 3 ani

Si Bibu este in campanie electorala. Cum PSD si ALDE pun presiune pe bugetul central prin initiative populiste, asa face si acest Bibu, pune presiune pe bugetul local. Fiecare "ataca" unde are interes. Chiar am citit mai devreme alt articol in care acest ficior, cerea primariei niste lucruri care de fapt trebuiau cerute guvernului.
Raspunde

mihai

Acum 3 ani

Cred ca era mai simplu sa se trezeasca cineva prin primaria asta adormita si sa le cumpere direct, fara sa astepte sa vada "daca le cumpara Ministerul". Informat cati/cine are nevoie, comandat, livrat, anuntat ministerul ca e ok la Sibiu. Ca la noi, asteptam sa faca celalalt primul pas.
Raspunde

Andu

Acum 3 ani

Cartele pt ce? Doar n-o sa stea copii cu orele in fata unui dispozitiv atat de nociv.. ce urmeaza, radiatii 5g cu gramada in numele stiintei si al ingrosarii teancului de materie ce 80% din ea este nefolositoare vreodata in viata si se uita la fel de rapid cum se si trece prin materie? Sistemul de invatamant ar trebui din temelie regandit, sa se faca practica mai multa si sa se scoata atata informatie si sa se aprofundeze esentialul, cultura generala. Spre liceu si facultate mers pe specializare ca atunci cand ies de pe bancile scolilor sa nu stie multe si nimic, ci informatii putine, solide, necesare. Si asa au timp de miscare, discutii argumentate, teme aplicate si nu teorie teorie teorie.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus