Joi,
26.05.2022
Acum
0°C

Iohannis: Ne dorim o finanțare bună a deficitului pentru a nu fi nevoie de măsuri de austeritate

Iohannis: Ne dorim o finanțare bună a deficitului pentru a nu fi nevoie de măsuri de austeritate

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că este "clar" că deficitul bugetar al României va fi mai mare decât cel planificat şi acesta va trebui finanţat.

"Este clar că vom avea un deficit mai mare decât a fost iniţial, (...) la începutul anului, planificat, iar acest deficit trebuie finanţat şi am avut o discuţie foarte bună pentru a vedea ce măsuri sunt fezabile, ce măsuri se impun pentru revigorarea economică", a spus şeful statului, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

Şeful statului a avut, vineri, la Palatul Cotroceni, o şedinţă cu premierul Ludovic Orban, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, pentru evaluarea situaţiei economice în contextul crizei generate de epidemia de COVID-19.

"Ne-am concentrat în această discuție, în partea după introducere, pe două teme, prima fiind deficitul bugetar. Este clar că vom avea un deficit mai mare decât a fost inițial – vorbesc inițial la începutul anului, planificat – iar acest deficit trebuie finanțat și am avut o discuție foarte bună pentru a vedea ce măsuri sunt fezabile, ce măsuri se impun pentru revigorarea economică.

Spun intenționat revigorare economică, fiindcă în România nu putem să vorbim de o repornire a economiei. Noi nu am oprit-o niciodată. Economia României nu a fost oprită. Au fost anumite sectoare care au fost oprite, însă, în ansamblu, nu am avut o astfel de măsură.

Ceea ce ne dorim cu toții este să avem o finanțare bună pentru deficit, ca să nu fie nevoie de măsuri suplimentare de austeritate. Este nevoie de măsuri foarte coerente, care ne permit să încurajăm această economie, care este, în momentul de față, într-o situație specială, într-o situație de criză", a declarat președintele

Iohannis spune că s-au găsit soluții pentru toate și că "este evident că aceste soluții pot fi puse în practică cel mai bine dacă toate entitățile care au fost astăzi la masă lucrează împreună".

"Au lucrat și până acum, vom intensifica lucrarea. Avem programe, avem soluții pentru finanțarea deficitului, pentru revigorarea economică și credem că dacă facem lucrurile așa cum trebuie – și așa ne-am propus să le facem – atunci avem șanse bune să își revină economia românească și să ieșim destul de repede din situația total neplăcută, din situația de criză în care ne găsim acum", a mai spus acesta.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Baronul

Acum 2 ani

...finantare buna a deficitului ...wow - precis e gandit pe saseste !!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus